Een cv generator gebruiken heeft zo zijn voordelen!

Een cv generator gebruiken heeft zo zijn voordelen!

In de zoektocht naar werk is jouw cv erg belangrijk. Als je gaat solliciteren, is het daarom van belang dat jouw cv er verzorgd en professioneel uitziet en een mooie layout heeft. Een goed cv opstellen is best veel werk: alleen al het goed formuleren van de inhoud is een hele klus! En dan moet je er nog voor zorgen dat je cv er qua opmaak netjes uitziet. Door een cv generator te gebruiken, kun je jezelf veel werk besparen. Een cv generator biedt jou een aantal voordelen, die we hieronder bespreken.

Maar wat is dat nu eigenlijk: een cv generator? Een cv generator, ook wel cv builder genoemd, is een online tool waarmee je gemakkelijk je eigen cv samenstelt. Je kunt vaak je bestaande cv importeren en deze (basis)gegevens vervolgens uitbreiden. De onderdelen waaruit je cv moet bestaan vul je (verder) in. Zo bouw je stap voor stap je cv op. Verder kun je in een cv generator kiezen uit verschillende templates (sjablonen), zodat jouw cv er qua layout ook meteen goed uitziet.

Voordelen van een cv generator

Natuurlijk kun je ook zelf je cv opstellen, bijvoorbeeld in Microsoft Word. Maar het gebruiken van een cv generator biedt zeker een aantal voordelen:

  1. Het bespaart veel tijd.
  2. Je weet precies wat er op je cv moet en kan staan. Je vergeet dus niets.
  3. Je kunt gemakkelijk je cv aanpassen.

Een cv generator gebruiken bespaart tijd

De meeste cv makers bieden de mogelijkheid om je cv te importeren. Dat kan je bestaande cv in Word of pdf zijn, en met sommige cv builders kun je zelfs je LinkedIn-profiel uploaden. De mogelijkheden verschillen per cv generator. Dat scheelt aardig wat tikwerk!

Verder hoef je niet zelf je cv op te maken, want er zijn een aantal standaard templates beschikbaar om je eigen cv een mooie en verzorgde layout te geven. In Microsoft Word willen teksten, afbeeldingen en opsommingstekens nogal eens verspringen als je iets aanpast. Bij een cv generator hoef je je daar veel minder zorgen om te maken. Als je een cv generator gebruikt voor het opstellen van je cv, hoef geen kennis te hebben van vormgeving of een programma als Word.

Je weet precies wat er op je cv moet en kan staan

Een cv generator leidt je stap voor stap door de onderdelen van je cv. De tool van CV.nl werkt als volgt. Je vult eerst je NAW en contactgegevens in. Als je wilt, kun je ook je geboortedatum, geboorteplaats, rijbewijs, geslacht, nationaliteit, burgerlijke staat, LinkedIn en foto toevoegen. Het is mogelijk om een bestaand cv te importeren. Verder kun je de titels van de onderdelen op je cv eenvoudig omzetten naar een Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaanstalig cv. Voeg opleiding, cursussen, werkervaring, stages, nevenactiviteiten, vaardigheden, talen, hobby’s en interesses en referenties toe.

Achteraf kun je altijd gegevens toevoegen, wijzigen of schrappen. De kans is heel klein dat je onderdelen vergeet, omdat de onderdelen in de tool worden aangeboden. Sommige onderdelen zijn verplicht en je beslist zelf of je de optionele onderdelen invult en toevoegt.

Je kunt gemakkelijk je cv aanpassen

We raden je aan om niet telkens hetzelfde cv op te sturen in je zoektocht naar werk. Het is veel beter om je cv per sollicitatie aan te passen. Elke functie stelt andere eigenschappen en eisen aan de ideale kandidaat. Kijk in de vacaturetekst welke eigenschappen van belang zijn en benadruk vervolgens de eisen en wensen die gevraagd worden en op jou van toepassing zijn. Zo maak je elke keer je cv zo perfect mogelijk om te reageren op een functie. Je zult er sneller mee opvallen tussen de soms honderden (!) sollicitatiebrieven.

Je kunt met Word aan de slag gaan om een cv op te stellen dat het beste past bij de functie waarop je solliciteert. Maar dat kan enorm veel werk zijn. Het verplaatsen van onderdelen, het aanpassen van het lettertype en de layout: daarvoor moet je echt goed uit de voeten kunnen met Word! Wil je snel een eenvoudig jouw cv per sollicitatie aanpassen, of heb je geen gedegen kennis van Word, dan kan een cv generator goed van pas komen. In no time switch je van de ene naar de andere layout, en ook het verplaatsen en toevoegen of verwijderen van onderdelen is een fluitje van een cent. Je cv ziet er altijd mooi en overzichtelijk uit en je komt met elke sollicitatie goed voor de dag.

CV generator van CV.nl

Met de cv generator van CV.nl kun je snel een professioneel cv opstellen en van een layout voorzien. Bovendien biedt CV.nl allerlei extra functionaliteiten die het solliciteren voor jou gemakkelijk maken. Op CV.nl stel je je eigen cv op in een paar eenvoudige stappen. Je vult je persoonlijke gegevens in, je vult de inhoud (werkervaring, opleidingen, e.d.) in en je kiest een template voor een mooie layout. Dat is de basis. Maar er zijn meer mogelijkheden:

  • Je (oude) cv importeren.
  • De volgorde van je cv eenvoudig wijzigen en gemakkelijk je cv aanpassen.
  • De titels van de onderdelen in je cv omzetten naar een Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaanstalig cv. De tekst die je ingevuld hebt bij de onderdelen, dien je zelf te vertalen.
  • Professionele sollicitatiebrieven maken met behulp van invulvelden.
  • Je sollicitaties gemakkelijk bijhouden in je account op CV.nl.
  • Vacatures bekijken die matchen met jouw cv.

Lees hier meer over de kosten voor het gebruik van CV.nl.

Delen via:

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken