Maak je CV als magazijnmedewerker

Maak in een handomdraai een professioneel CV. Gemakkelijk invullen en direct downloaden. Start met je CV!

CV maken
Gebruik een CV voorbeeld om te solliciteren als magazijnmedewerker

Voorbeeld CV magazijnmedewerker

Wil je graag een baan als magazijnmedewerker, opslagmedewerker of logistiek medewerker? We raden aan om een verzorgd en professioneel cv op te stellen. Kijk eens naar ons voorbeeld cv van een magazijnmedewerker. Het vak magazijnmedewerker is erg divers en afwisselend en het vereist veel verschillende vaardigheden en een aantal specifieke persoonlijke eigenschappen. Ben je als magazijnmedewerker bijvoorbeeld nauwkeurig, stressbestendig en ijverig en heb je de nodige computervaardigheden en organisatietalent? Neem dat dan zeker op in je cv; dat zijn namelijk typische kwaliteiten die horen bij het beroep van een magazijnmedewerker.


Als magazijnmedewerker werk je meestal in – het woord zegt het al - een magazijn of in een opslagplaats. Dat kan het magazijn of de opslagplaats van een bedrijf of van een distributiecentrum zijn. Om magazijnmedewerker te worden heb je minimaal een MBO-opleiding op niveau 2 of 3 nodig, bijvoorbeeld in de richting logistiek.


Het vak magazijnmedewerker

Je bent verantwoordelijk voor de in- en uitvoer (laden en lossen) en het verpakken en opslaan van goederen. Je scant de barcodes van de inkomende of uitgaande goederen om de voorraad van het magazijn bij te houden. Zo weten alle collega’s in het magazijn en bij de boekhouding waar de goederen zich bevinden. Van de uitgaande goederen (expeditie) moet bekend zijn met welke auto of vrachtwagen de goederen mee gaan. Van binnenkomende goederen moet bekend zijn op welke stelling in het magazijn ze geplaatst moeten worden. 

Cursussen en certificaten voor magazijnmedewerker

Als je in een groot magazijn met veel stellingen werkt, is het natuurlijk heel handig als je beschikt over een rijbewijs voor heftruck of reachtruck zodat je pallets kunt verplaatsen. Een werkgever die op zoek is naar magazijnmedewerkers wil dolgraag weten of de sollicitant beschikt over een of meerdere heftruck- en/of veiligheidscertificaten. Volgens de Arbowet mag je alleen een vorkheftruck besturen als je een heftruckrijbewijs hebt behaald; dat is verplicht. Vakbekwame en goed opgeleide chauffeurs zijn enorm belangrijk voor de veiligheid in een magazijn, waar het nogal hectisch aan toe kan gaan en waar duizenden (soms hele zware) goederen verplaatst moet worden. Vermeld de door jouw behaalde cursussen en certificaten op je cv.


Cursussen

2011: Basis boekhouding (behaald)

2010: Heftruck rijden (behaald)

2010: HSE: Health, Safety and Evironment (behaald)

2009: VCA basis (behaald) 


Computervaardigheden van een magazijnmedewerker

Iemand die in een magazijn werkt, is niet de hele tijd aan het rondlopen, heftruck rijden, stapelen en/of sjouwen. Veel magazijnmedewerkers zijn daarnaast ook verantwoordelijk voor de (voorraad)registratie van goederen en boekhoudkundige handelingen. En het is niet ongewoon dat je contact onderhoudt met klanten en leveranciers per e-mail en pakbonnen opstelt voor de chauffeurs. Hiervoor gebruik je computerapparatuur en -software. Voeg daarom een onderdeel ‘Vaardigheden’ of ‘Computervaardigheden’ toe aan je cv, waarmee je laat zien welke computerprogramma’s, registratiesystemen en geautomatiseerde logistieke systemen je beheerst. 


Vaardigheden

  • MS Word en Outlook
  • Enterprise Resource Planning software
  • WAMAS software
  • Kennis van en ervaring met barcode scanning software
  • Boekhoudkundige kennis (basis) 


Persoonlijke eigenschappen van een magazijnmedewerker

In een magazijn kan het hard werken zijn. Goederen moeten bijvoorbeeld op bepaalde tijden klaar staan om geladen te worden, omdat ze op tijd mee moeten om vervoerd te worden naar de klanten. Het is ook cruciaal dat je een goed overzicht houdt over waar de producten zich bevinden. Het registreren hiervan moet zorgvuldig gebeuren. Nauwkeurigheid is voor een magazijnmedewerker dus wel een vereiste. Vaak werken er meerdere medewerkers in een magazijn. Je moet daarom stressbestendig zijn én goed kunnen samenwerken. Verder heb je veel contact met klanten, leveranciers en transporteurs. Neem de persoonlijke eigenschappen (competenties) die goed passen bij een magazijnmedewerker, op in je cv. 


Persoonlijke eigenschappen

  • Klantgericht
  • Stressbestendig
  • Goed organiseren en controleren
  • Nauwkeurig en ordelijk
  • Sociaal en goed samenwerken  


Maak direct je cv als magazijnmedewerker!

Als je op zoek bent naar werk, is het handig om je cv zo veel mogelijk te verspreiden.

Je cv verspreiden: hoe pak je dat aan?

Als je op zoek bent naar werk, is het handig om je cv zo veel mogelijk te verspreiden. Want dat vergroot de kans dat recruiters en werkgevers jou vinden en uiteindelijk misschien aannemen. Maar hoe br...

Lees verder »
Zorg dat je CV kort én krachtig is. De ideale lengte van je CV is twee pagina’s.

Lengte van je cv

Met jouw cv geef je een werkgever of recruiter een kort overzicht van jouw loopbaan. De werkgever of recruiter moet in één oogopslag zien of jij geschikt bent voor de baan waarop je solliciteert. In é...

Lees verder »
Een cv generator gebruiken heeft zo zijn voordelen!

Een cv generator gebruiken

In de zoektocht naar werk is jouw cv erg belangrijk. Als je gaat solliciteren, is het daarom van belang dat jouw cv er verzorgd en professioneel uitziet en een mooie layout heeft. Een goed cv opstelle...

Lees verder »