CV voorbeeld administratief medewerker
Geschreven door CV.nl, Redactie • Laatst bijgewerkt op 5 februari 2024

CV voorbeeld administratief medewerker

Ben je op zoek naar een baan als (financieel) administratief medewerker (M/V), dan is het van belang dat je een overtuigend cv maakt dat past bij deze functie. Waar moet je op letten bij het opstellen van een cv als administratief medewerker? We geven een aantal tips voor het maken van je cv én we geven een voorbeeld cv van een financieel administratief medewerker.

Een administratief medewerker verricht ondersteunende werkzaamheden op een kantoor. Deze ondersteunende taken kunnen secretarieel, bedrijfsadministratief of financieel-administratief van aard zijn. De term ‘administratief medewerker’ is dus eigenlijk een verzamelbegrip voor diverse functies. Denk aan: secretarieel medewerker, secretaresse, debiteurenbeheerder, financieel administratief medewerker, receptionist of telefonist. Het hangt van het bedrijf en de organisatie van werkzaamheden af welke taken en verantwoordelijkheden de administratief medewerker heeft. Voor de meeste van deze functies heb je minimaal een mbo-opleiding nodig.

Werkervaring

In de toelichting bij je werkervaring noteer je jouw taken, verantwoordelijkheden en/of resultaten die je hebt behaald. De taken van een administratief medewerker variëren van agendabeheer, het uittypen van verslagen, notulen en nota’s, contact met klanten, invoeren van gegevens, organiseren van vergaderingen, ontvangen van de binnenkomende telefoontjes, project- en financiële administratie tot het opstellen van begrotingen. Maar ook het verwerken van facturen, het opstellen en versturen van brieven en het maken en inboeken van facturen kan tot je takenpakket behoren.

Werkervaring

Okt 2016 - heden Financieel administratief medewerker, Paul Automotive, Groningen

 • Beheer van de debiteurenadministratie
 • Rapporteren van verkoopcijfers aan hoofdkantoor
 • Opstellen kwartaalcijfers, jaarrekening en begroting

Mei 2014 - sep 2016 Financieel administratief medewerker, TKP Pensioen Groningen, Groningen

 • Verantwoordelijk voor financiële administratie pensioenfonds
 • Onderhouden klantcontact
 • Controleren en analyseren financiële uitkomsten

Nov 2013 - mei 2014 Administratief medewerker, Van der Molen Transport , Assen

 • Verantwoordelijk voor debiteuren en crediteurenadministratie
 • Bijhouden uren en projectadministratie
 • Goedkeuren betalingsregelingen

Vaardigheden

Van jou als financieel-administratief medewerker wordt verwacht dat je bepaalde vaardigheden bezit. Met name computervaardigheden en boekhoudkundige kennis en -vaardigheden zijn interessant om op je cv te benoemen. Denk aan vaardigheden als: kennis van Word, Excel, e-mail, internet en administratieve processen, maar vooral kennis van en ervaring met relevante (financiële of boekhoudkundige) programma’s en automatiseringspakketten. Som de vaardigheden op in een lijst met bullet points en geef daarbij per vaardigheid aan wat jouw niveau is: redelijk, goed of zeer goed.

Vaardigheden

 • Microsoft Office - Zeer goed
 • SAP - Goed
 • Exacto Boekhouding - Zeer goed
 • Debiteuren365 - Zeer goed
 • Prince2 - Goed

De vormgeving van je cv

De lay-out van jouw cv moet professioneel, zakelijk en ‘clean’ zijn. Vermijd schreeuwerige kleuren in de lay-out van je cv, aangezien je solliciteert op een ondersteunende functie. Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van rood; dat is een kleur die wordt geassocieerd met dominantie. Gebruik in plaats daarvan bijvoorbeeld (niet te fel) groen of blauw zoals in ons cv voorbeeld. Daarmee maak je waarschijnlijk meer kans, omdat dit sociaal (groen) en zakelijk (blauw) staat. En gebruik lekker veel wit: dat staat lekker opgeruimd, wat ook weer bij de functie past!

Maak nu je cv als administratief medewerker!

Delen via:
CV.nl
Redactie
Met praktische tips, marktinzichten en deskundig advies helpt het team van CV.nl werkzoekenden een sterke CV en sollicitatiebrief te schrijven. Zo draagt het team bij aan de volgende stap in een geslaagde carrière.

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken