CV voorbeeld automonteur

CV voorbeeld automonteur

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan als automonteur? Dan heb je natuurlijk een professioneel cv nodig om goed mee voor de dag te komen. Welke zaken zijn van belang als het gaat om het cv van een automonteur? Wat moet je, naast je werkervaring en opleidingen, nog meer vermelden en wat mag er zeker niet ontbreken als je als automonteur aan de slag wilt en een goede eerste indruk wilt maken met je cv? We geven tips voor het maken van een cv als automonteur / autotechnicus en geven een voorbeeld cv van een automonteur.

Uiteraard mogen jouw opleidingen niet ontbreken op je cv als automonteur. Een automonteur, ook wel autotechnicus genoemd, is technisch opgeleid. Naast kennis over de mechanische werking van auto’s, is kennis van elektronica ook een belangrijk onderdeel van het vak automonteur. De meeste automonteurs hebben een technische vakopleiding als achtergrond, zoals een mbo-opleiding met de richting autotechniek. Er zijn diverse mogelijke opleidingen: mbo niveau 2 voor autotechnicus, mbo niveau 3 voor eerste autotechnicus en mbo niveau 4 voor technisch specialist personenauto's. Benoem alle opleidingen die jou tot een automonteur of autotechnicus hebben gemaakt, dus ook als je eventueel een vmbo-vooropleiding hebt gevolgd.

Werkzaamheden van de automonteur

Een automonteur werkt meestal in een garage, werkplaats of bij een autodealer of -verkoper waarbij hij auto’s (en auto-onderdelen) en dergelijke onderhoudt, inspecteert, keurt (APK) en repareert. Als automonteur zorg je ervoor dat oude en nieuwe auto’s alleen de weg op gaan als ze veilig en goedgekeurd zijn. Je bespreekt problemen met de eigenaren en spoort gebreken aan de auto op. Vaak houdt een automonteur zich ook bezig met andere voertuigen, bijvoorbeeld motoren. Het is van belang dat je de specialistische kennis die je hebt, zo veel mogelijk laat terug komen op je cv.

Personalia: rijbewijs

Als automonteur is het uiteraard belangrijk om te vermelden of je één of meerdere rijbewijzen hebt. Vermeld je rijbewijzen bij het onderdeel Personalia.

Personalia

Naam: Koos Beumer

Adres: Techniekweg 2, 3501 TX Houten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 12 november 1983

Geboorteplaats: Houten

Rijbewijs: B, BE, D1

Cursussen en certificaten

Ook de cursussen die je hebt gevolgd, zijn van belang. Heb je bijvoorbeeld extra cursussen in autotechniek gevolgd, zoals een cursus ‘Remsystemen en ABS’, APK Keurmeesterschap of ‘Magazijnbeheer’? Dan horen die zeker op je cv thuis! Vermeld daarbij ook voor welke cursussen je een certificaat hebt behaald.

 

Cursussen

2010 Leiding geven aan monteurs (behaald)

2008 Servicegericht werken (behaald)

2006 APK Keurmeester lichte voertuigen (behaald)

2004 Magazijnbeheer (behaald)

Kwaliteiten en eigenschappen

De ene automonteur is natuurlijk de andere niet. Om op je cv een wat beter beeld van jouw sterke punten te geven, zou je een onderdeel ‘Kwaliteiten en eigenschappen’ of ‘Sterke punten’ kunnen toevoegen. Daarmee laat je zien waar jij in gespecialiseerd bent en interesse in hebt. Sleutel je bijvoorbeeld veel aan klassieke auto’s of heb je juist veel ervaring met het repareren van racewagens? Ook is het voor jou als automonteur van belang om te laten zien welke eigenschappen je hebt. Denk aan: klantvriendelijk, collegiaal, zorgvuldig en flexibel ingesteld. Vermeld dit soort zaken op je cv. Je kunt ook een apart onderdeel met je eigenschappen opnemen.

Kwaliteiten en eigenschappen

  • Leidinggevende kwaliteiten en collegiaal
  • Klantvriendelijk en flexibel ingesteld
  • Creatief in moderne elektronica oplossingen in klassieke auto’s
  • Veel ervaring met restauratiewerk klassieke auto’s
  • Bedreven in oldtimer plaat- en laswerk
  • Grote auto-onderdelenkennis

Maak je cv als automonteur op CV.nl!

Delen via:

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken