CV voorbeeld online marketeer

CV voorbeeld online marketeer

De afgelopen jaren heeft er binnen de marketingwereld een flinke omslag plaatsgevonden van analoge media naar digitale media. Vroeger werd er geadverteerd in tijdschriften en kranten, stonden producten aangeprijsd in een papieren catalogus en werden nieuwsbrieven per post verstuurd. Nu staan bedrijven te vechten om de beste online marketeer die ze helpt met social media-toepassingen, online advertenties en het optimaliseren van hun website. Er zijn vacatures in overvloed, dus ook zonder veel werkervaring is er een grote kans dat jij die baan binnenhaalt. Hoog tijd om je cv als online marketeer een make-over te geven.

Een online marketeer of internet marketeer helpt bedrijven om producten en diensten in de markt te zetten en bedrijfsdoelstellingen te behalen. Hoe? Met behulp van verschillende vormen van online marketing zoals zoekmachinemarketing, affiliate marketing en virale marketing. Als e-marketeer voer je de online marketingstrategie van een bedrijf uit en monitor je de resultaten.

Persoonsgegevens

Zoals in elk cv zijn een aantal onderdelen een must om te vermelden zoals je contactgegevens. Als online marketeer geloof je in de kracht van social media, dus vergeet ook zeker niet een link naar je LinkedIn-profiel te vermelden op je cv. Heb je een cv-website waar jouw loopbaan op grafische wijze uit de doeken wordt gedaan? Voeg deze ook toe aan je curriculum vitae.

Personalia

Naam: Monica de Groot

Adres: Dorpsstraat 1, 3451BH Vleuten

Telefoonnummer: 0000000000

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 1 mei 1990

LinkedIn: /monicadegroot

Werkervaring: verkoop jezelf

Als internet marketeer weet je als geen ander hoe je producten of diensten moet verkopen. Wanneer je solliciteert naar een nieuwe baan verkoop je in feite jezelf. En dat begint al met je cv. Waarom moet een toekomstige werkgever jou kiezen?

Schrijf het deel over je werkervaring met deze specifieke doelgroep in je achterhoofd. Hoe onderscheid jij jezelf? Wat is jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf? Wat zijn relevante werkervaringen? Ook is het aan te raden om je curriculum vitae aan te passen aan de inhoud van de vacature van het bedrijf. Hoe passender jouw cv is, hoe eerder je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Werkervaring

Jan 2015 – heden Senior Online Marketeer Kringlaat, Utrecht

Als Senior Online Marketeer bij Kringlaat voerde ik de regie over alle externe communicatie en het online advertentiebeleid. Dankzij een strakke planning en mijn commerciële inzicht wist ik het aantal conversies binnen de online campagnes te verhogen met 230%. Deze prestaties hebben extra omzet opgeleverd van € 25.000 per jaar. Daarnaast verzamelde ik dagelijks klantfeedback om zo met Kringlaat de markt een stap voor te blijven.

Resultaatgerichte prestaties

In de marketing gaat het om resultaat. De verkoopcijfers van een bedrijf verhogen, klanttevredenheid vergroten en de brand awareness verbeteren. Schrijf bij het maken van je cv niet alleen dat je verantwoordelijk bent geweest voor het opzetten van campagnes om meer volgers op social media te krijgen. Benadruk de toegevoegde waarde die jij als internet marketeer hebt geleverd met harde cijfers. Door cijfers van je marketinginspanningen toe te voegen aan bijvoorbeeld de sectie ‘Prestaties’ of in je werkervaring zal jouw cv er met kop en schouders bovenuit steken.

Prestaties

Bij Krampo was ik verantwoordelijk voor het verhogen van het aantal volgers op social media met gemiddeld 150% (Twitter, Facebook en LinkedIn) met als resultaat een € 5500 hogere omzet.

Vaardigheden

Succesvolle marketeers weten hoe ze softwaretoepassingen moeten inzetten om goede content te creëren, social media-kanalen moeten beheren en klantdata kunnen analyseren om hoogwaardige campagnes te ontwerpen voor potentiële klanten.

Zorg ervoor dat je een overzichtelijke lijst van vaardigheden op je cv plaatst. Denk aan:

  • WordPress
  • Hootsuite
  • HTML
  • SEO en SEA
  • Data analytics
  • CRO
  • UX
  • Basis designvaardigheden

Lay-out van je cv

Zeg online marketeer en je denkt meteen aan iemand met een grote dosis creativiteit. Omgaan met nieuwe ideeën, originele campagnes bedenken en ludieke Instagramadvertenties ontwerpen. De vormgeving van je cv is natuurlijk een unieke manier om deze creativiteit en commerciële inslag te laten zien.

Voeg een goede foto van jezelf toe, een waarop je lacht en enthousiasme uitstraalt. Ook het gebruik van kleuren is absoluut toegestaan in het cv van een online marketeer. Liever een uniek cv zonder standaardindeling? Laat je originaliteit gewoon de vrije loop!

Maak nu jouw cv als online marketeer!

Delen via:

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken