Maak je CV als loodgieter

Maak in een handomdraai een professioneel CV. Gemakkelijk invullen en direct downloaden. Start met je CV!

CV maken
CV voorbeeld loodgieter

Voorbeeld CV loodgieter

Als loodgieter heb je een ruime keuze als je gaat solliciteren naar een nieuwe baan. Dit komt omdat er steeds minder loodgieters specifiek worden opgeleid. Doe hier je voordeel mee en schrijf een professioneel loodgieters cv met onderstaande nuttige tips.


Een loodgieter voert veel verschillende werkzaamheden uit. Naast het installeren van nieuwe kranen en het ontstoppen van afvoeren houdt een loodgieter zich ook bezig met het installeren en onderhouden van verschillende soorten leidingsystemen. Je moet ontwerpen kunnen volgen, kunnen omgaan met loodgieterswerktuigen en kennis hebben van loodgietersmaterialen. Daarnaast kun je als loodgieter ook leidingsystemen ontwerpen voor bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten. 


Vaak werkt een loodgieter ook als installateur en heeft hij of zij kennis van het installeren van cv-ketels, boilers en andere technische installaties. Om toegang te krijgen tot leidingen en installaties komt het vaak voor dat je als loodgieter basis timmer-, las- en soldeerwerk moet kunnen uitvoeren. Ook de afwerking van bijvoorbeeld een keuken of badkamer voor wat betreft armaturen zoals douches en vaatwassers wordt door een loodgieter uitgevoerd.Personalia

Op een goed loodgieters cv zet je je persoonlijke gegevens bovenaan. De lezer van je curriculum vitae wil graag weten hoe je heet, waar je woont en hoe je te bereiken bent. Daarnaast vermeld je ook je geboortedatum en andere informatie die relevant is voor de baan. Het beschikken over een rijbewijs is voor het beroep van loodgieter vaak een must. Dit kun je ook vermelden in je personalia.


Personalia

Naam: Joshua Termeer

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 3 juni 1982

Rijbewijs: B 


Opleidingen en cursussen

Om loodgieter te worden kun je verschillende cursussen of opleidingen volgen. Bijvoorbeeld de opleiding BBL-Installatietechniek waar je naar school gaan combineert met leren in de praktijk bij een erkend installatiebedrijf. De aangeboden opleidingen en cursussen bieden alle noodzakelijke vaardigheden die je nodig hebt om loodgieter te worden. Zo leer je onder andere welk gereedschap je voor welk project dient te gebruiken, hoe om te gaan met veiligheid, het aanleggen en repareren van sanitair, verwarmingsinstallaties en waterleidingen, maar ook theoretische kennis met betrekking tot geldende wet- en regelgeving. 


Opleidingen

September 2002 – mei 2003 Sanitaire installaties, NHBO

September 2000 – juni 2002 MBO Installatietechniek bbl, ROC, Utrecht


Cursussen

2010 Module Gasinstallaties

2008 Module Gebouwriolering

2006 Module Brandblusvoorzieningen

2004 Verwarmingstechniek


Certificaten

Beschik je als loodgieter over bepaalde certificaten? Benoem deze dan op je loodgieters cv. Omdat het iedereen vrij staat om als loodgieter aan de slag te gaan, is het kunnen aantonen dat je gecertificeerd bent een grote plus op je cv. Zo kun je je laten certificeren via de branchevereniging UNETO-VNI of InstallQ. Als je over een VCA-certificaat beschikt dan laat je zien dat je veilig en gezond werkt. Een mooie manier om jezelf als deskundige en betrouwbare loodgieter neer te zetten. 


Certificaten

 • VCA-certificaat
 • Certificaat BRL6000-07 


Werkervaring

Een van de grootste troeven als loodgieter is je werkervaring. Met je cv kun je aantonen dat je over voldoende vakkennis en ervaring beschikt om verschillende taken uit te voeren. Heb je nog niet veel gewerkt als loodgieter? Leg dan bijvoorbeeld de nadruk op stages die je hebt gelopen of op je leerwerkprogramma als dit van toepassing is. Bij het omschrijven van je werkervaring is het slim om duidelijk aan te geven wat voor klussen je in het verleden hebt gehad, de complexiteit hiervan, de gereedschappen die je hiervoor gebruikt hebt en eventueel de regelgeving waar aangehouden moest worden. Let er wel op dat je je omschrijvingen kort en bondig houdt. Een goede manier om je projecten uiteen te zetten is door deze puntsgewijs te benoemen. Een loodgieters cv bestaat doorgaans uit maximaal twee pagina’s.


Werkervaring

Januari 2014 – heden Allround loodgieter/installateur, Dentiel, Utrecht

Als allround loodgieter/installateur ben ik verantwoordelijk voor alle aspecten van onderhoud, installatie, inspectie en bediening van loodgieterssystemen in commerciële gebouwen. Mijn taken zijn onder andere:

 • Uitvoeren en begeleiden van installaties
 • Repareren en onderhouden van waterleidingen
 • Vervangen van verwarmingsinstallaties
 • Vervangen van sanitaire installaties
 • Vaktechnisch advies geven
 • Opstellen van rapportages 


Juni 2002 – januari 2014 Loodgieter, Works, Utrecht

In de functie van loodgieter bij een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in aanbouw-, verbouw-, renovatie- en heropbouwprojecten, was ik verantwoordelijk voor alle sanitaire projecten waaronder:

 • Het monteren van sanitair
 • Het installeren van cv-ketels en boilers
 • Het aanleggen van waterleidingen
 • Het verhelpen van lekkages 


Daarnaast bestonden mijn taken uit:

 • Onderhoud van kranen
 • Inmeten van installaties
 • Selecteren van materialen
 • Informeren van klanten 


Vaardigheden en eigenschappen

Oefen je het beroep van loodgieter uit dan ben je niet alleen bezig met sanitair aanleggen of waterleidingen repareren, ook krijg je te maken met klanten. Klantvriendelijk zijn is een van de eigenschappen van een goede loodgieter. Daarnaast moet je ook vertrouwen uitstralen want je komt in het huis of kantoor van de klant. Een andere belangrijke vaardigheid is je kennis van de veiligheidsvoorschriften. Water en elektriciteit samen kunnen gevaarlijk zijn, het is jouw verantwoordelijkheid om jezelf en anderen niet in gevaar te brengen. Je moet dus elke situatie goed weten in te schatten. 


Vaardigheden

 • Communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • Kennis van geldende veiligheidsvoorschriften – zeer goed
 • Meetapparatuur aflezen – zeer goed 


Eigenschappen

 • Klantvriendelijk
 • Betrouwbaar
 • Nauwkeurig 


Lay-out van je loodgieters cv

Wil je goed voor de dag komen met je loodgieters cv, maak dan gebruik van deze tips voor een professionele lay-out die goed gelezen wordt door de recruiter of toekomstige baas. Kies voor een zakelijk lettertype zoals Arial of Calibri. Cv’s met lettertypen die te artistiek zijn of onleesbaar zijn, hebben meer kans om in de prullenbak te belanden. Een ander belangrijk punt zijn de witruimtes in je cv. Hoe meer tekst, hoe minder goed je cv te lezen is. Zorg er dus voor dat je voldoende witruimte gebruikt. Om je curriculum vitae een professionele look te geven kun je kiezen voor een online cv-format. Zo creëer je binnen een mum van tijd een aantrekkelijk ogend loodgieters cv. 


Maak meteen je eigen loodgieters cv!

CV voorbeeld verkoper of verkoopmedewerker

Voorbeeld CV verkoopmedewerker

Geregeld verdwijnen er vertrouwde winkels uit het straatbeeld. Online shoppen wordt namelijk steeds groter. Toch wil een groot deel van de klanten producten toch het liefst in de winkel zien en voelen...

Lees verder »
CV voorbeeld ingenieur of engineer

Voorbeeld CV ingenieur

Als ingenieur – of engineer in het Engels - ben je een hoogopgeleide technicus met een groot probleemoplossend vermogen. Je kunt flink wat richtingen uit in je vakgebied en aan werk geen gebrek. Heb j...

Lees verder »
CV AVG

Jouw CV en de AVG: hoe zit dat precies?

In je zoektocht naar een nieuwe baan worden persoonsgegevens verzameld door uitzendbureaus, recruiters en werkgevers. Denk maar aan je naam, adres, geboortedatum en je contactgegevens die normaal gesp...

Lees verder »