CV voorbeeld verpleegkundige

CV voorbeeld verpleegkundige

In de sector zorg en welzijn is een groot tekort aan personeel omdat mensen steeds ouder worden en de zorgsector toeneemt. Er is dus veel vraag naar verpleegkundigen. Wil je aan het werk als verpleegkundige of verzorgende in de zorg, in een verzorgingshuis of in een ziekenhuis? Met een overzichtelijk en professioneel verpleegkundigen cv vind jij snel een nieuwe werkplek. Volg onderstaande tips om een goed curriculum vitae te schrijven die aangepast is aan de vereisten in de vacature en laat de concurrentie achter je.

Verpleegkundigen werken in de zorgbranche en zijn verantwoordelijk voor het verplegen en verzorgen van zieken en ouderen. Je houdt je bezig met wassen, aankleden en verschonen van mensen, het verzorgen van wonden, het geven van injecties en het toedienen van medicijnen. Daarnaast houden verpleegkundigen zich bezig met administratieve taken zoals het schrijven van verslagen en rapporten.

Personalia

Uiteraard laat je je toekomstige werkgever weten wie je bent, waar je woont en hoe hij of zij jou kan bereiken. Naast je NAW-gegevens is het ook belangrijk om te vermelden of je een rijbewijs hebt. Als verpleegkundige moet je in noodgevallen snel op de plaats van bestemming zijn. Solliciteer je bijvoorbeeld op een functie als wijkverpleegkundige waar je patiënten aan huis bezoekt? Dan wil een recruiter of werkgever direct zien of je beschikt over een rijbewijs.

Personalia

Naam: Ann Hong

Adres: Bredestraat 1, 6200 AB Maastricht

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 14 mei 1994

Rijbewijs: B

Opleiding en cursussen

Om verpleegkundige te worden zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden. Noteer daarom duidelijk in je curriculum vitae welke opleiding jij hebt afgerond. Noteer aan welk instituut je de opleiding hebt gevolgd en welke richting je hebt gekozen.

Heb je je verder gespecialiseerd als verpleegkundige of heb je bepaalde cursussen gevolgd? Vermeld deze onder het kopje ‘cursussen’. Zoals een cursus Engels om beter te kunnen communiceren met anderstalige patiënten of een IT-gerelateerde cursus om een bepaalde zorgsoftware in de vingers te krijgen.

Opleidingen

Sep 2012 – juni 2016, Hbo Verpleegkundige (behaald), Hogeschool Utrecht, Utrecht

Cursussen

Engels (behaald) 2016

Werkervaring als verpleegkundige

Werkgevers in de zorgsector willen graag lezen hoeveel kennis en ervaring je hebt als verpleegkundige. Zo matchen ze jouw werkervaring met de eisen in de vacature. Start altijd met je meest recente werkervaring.

Wat belangrijk is bij een verpleegkundigen cv is dat je kort opsomt welke taken en welke verantwoordelijkheden je hebt gehad. Denk hierbij niet alleen aan zorgtaken, maar ook bijvoorbeeld aan administratieve taken. Dit laat zien dat je van verschillende markten thuis bent.

Het kan vrij lastig zijn om je te onderscheiden als je in de zorg werkt, verwerk in je werkervaring daarom de vaardigheden die je hebt verworven. Heb je bijvoorbeeld gewerkt op de afdeling oncologie, noem dan je empathisch vermogen en je tactvolle communicatie als sterke punten.

Werkervaring

Okt 2016 – heden, Hbo verpleegkundige revalidatie, StartNu, Maastricht

Als verpleegkundige in een zorg- en revalidatiecentrum werk ik in teamverband en verzorg en verpleeg ik zieken en ouderen, zowel tijdelijke als chronische zorgcliënten. Met mijn zeer flexibele instelling heb ik de volgende taken uitgevoerd:

  • Wassen, aankleden en verzorgen van zieken en ouderen;
  • Optimaliseren en coördineren van het zorgproces;
  • Actief meedenken over revalidatie en innovatie;
  • Vragen beantwoorden van bewoners en naasten;
  • Leerlingen begeleiden.

Stages in de zorgsector

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van opleidingen in de zorg. De opgedane theorie breng je tijdens een stage in de praktijk. Het kopje ‘stages’ is dan ook een belangrijk onderdeel van een verpleegkundigen cv. Vermeld waar je stage hebt gelopen, op welke afdeling(en), wat je hebt geleerd tijdens deze periode en welke vaardigheden je hebt ontwikkeld.

Stages

Jan 2015 – juli 2015, Stagiaire verpleegkundige, Zorgcare, Utrecht

Tijdens mijn stage op de revalidatieafdeling heb ik ouderen en hulpbehoevenden de zorg geboden die zij nodig hadden zodat zij nog zo zelfstandig mogelijk konden blijven leven. Mijn taken waren onder andere aan- en uitkleden, wassen, maaltijdverzorging en het aantrekken van steunkousen. Daarnaast heb ik gewerkt met tilliften en heb ik rapporteren geschreven. Naast de zorgtaken bood ik een luisterend oor en een gezellig praatje.

Vaardigheden in je zorg cv

Wat maakt jou, naast je ervaring, tot een goede verpleegkundige? Dat zijn je competenties en vaardigheden. Probeer jij ervoor te zorgen dat jouw patiënten zich op hun gemak voelen en heb je aandacht voor ze? Dan ben je een zorgzaam persoon.

Is werken in de weekenden of avonduren voor jou geen enkel probleem of pas jij je met gemak aan aan veranderende werkwijzen? Noteer dan dat je zeer flexibel bent. Ook geduld is een belangrijke vaardigheid als je werkzaam bent in de zorg. Als professioneel hulpverlener werk je met lichamelijk of psychisch zieke mensen en moet je je aanpassen aan de omstandigheden.

Je ziet dat het opnemen van je vaardigheden in je cv als verpleegkundige ontzettend veel over jou als persoon zegt. Zorg er wel voor dat je kwaliteiten noemt die relevant zijn voor de gevraagde functie.

Vaardigheden

  • Flexibel: zeer goed
  • Stressbestendig: zeer goed
  • Zelfstandig: zeer goed
  • Geduldig: zeer goed

Lay-out

Nauwkeurig werken en hygiëne zijn twee kerncompetenties als je een zorgfunctie bekleedt. Laat deze competenties ook terugkomen in de vormgeving van je cv. Kies voor een overzichtelijk template zonder teveel krullen en versieringen. Neutrale kleuren, een rustig ontwerp en een overzichtelijke lay-out passen perfect bij een zorg cv.

Delen via:

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken