CV voorbeeld zzp’er of freelancer

CV voorbeeld zzp’er of freelancer

Ook als zzp’er of freelancer moet je solliciteren om een nieuwe opdracht of klus te vinden. Hierbij is je zzp cv jouw visitekaartje. Met dit document onderscheid jij je van andere freelancers en zelfstandig ondernemers. Het is jouw kans om te laten zien dat jij de kandidaat bent die ze zoeken. Zelfs als je via je eigen netwerk binnenkomt bij een bedrijf moet jouw cv bewijzen dat jij de juiste persoon bent. Veel potentiële opdrachtgevers of intermediairs kijken vluchtig naar je cv. Binnen enkele seconden beslissen ze of jouw freelancer curriculum vitae de ervaring en expertise bevat die gevraagd wordt voor de opdracht. Zorg er dus voor dat een toekomstige opdrachtgever in één oogopslag kan vinden wat hij zoekt.

Als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) werk je voor verschillende opdrachtgevers en ben je niet in loondienst. De termen freelancer en zelfstandig ondernemer worden ook wel gebruikt om een zzp’er aan te duiden. Ben je freelancer, dan werk je voor jezelf en heb je geen personeel in dienst. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en je bepaalt zelf voor wie je werkt, hoe hoog je tarief is en hoeveel uur je werkt. Zelfstandig ondernemers kom je in veel beroepen tegen zoals vertaler, projectmanager, fotograaf, managementassistent en webdeveloper.

Personalia

Jouw contactgegevens zijn uiteraard een belangrijk onderdeel van je curriculum vitae. Potentiële opdrachtgevers willen weten wie je bent, waar je woont en hoe hij of zij je kan bereiken. Houd je zzp cv altijd zakelijk en zorg ook voor een zakelijk e-mailadres. Vermeld ook zeker je website op je cv.

Link in je personalia naar je zakelijke social media-accounts zoals LinkedIn en Twitter. Zo geef je de klant een extra kijkje in je professionele leven en laat je zien waarvoor je staat. Laat de online informatie een aanvulling zijn op je cv. Zet bijvoorbeeld op LinkedIn uitgebreidere informatie per afgerond project waarnaar je kunt verwijzen mocht de intermediair of opdrachtgever meer te weten willen komen over een bepaalde opdracht.

Personalia

Naam: Sophie de Laat

Adres: Kerkstraat 32, 1011 AC Amsterdam

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 10 februari 1995

URL: www.sophiedelaat

LinkedIn: /sophiedelaat

Twitter: /sophiedelaat

Bedrijfsnaam: Zorg+

KvK-nummer: 12345678

Persoonlijk profiel

In je profielschets maak je de opdrachtgever duidelijk wie jij bent en waarom jij de juiste persoon bent voor de klus. Je persoonlijk profiel is een belangrijke troef om op gesprek te komen. Spits dit onderdeel volledig toe op de gevraagde vereisten en de werkzaamheden die je moet uitvoeren.

 • Wat zijn je competenties en expertise?
 • Waar heb je de gevraagde werkzaamheden eerder uitgevoerd?
 • Op welke manier voldoe jij aan de vereisten?

Maak een korte en duidelijke profielschets van jezelf. Door jouw capaciteiten en werkervaring beknopt op te sommen, maak je het de klant makkelijk om de belangrijkste informatie snel terug te vinden.

Persoonlijk profiel

Als interim managementassistent heb ik 2 jaar ervaring binnen de zorgsector in Nederland. Het verbeteren van werkprocessen voor een efficiënter secretariaat is mijn kracht. Ik beschik over sterke communicatieve vaardigheden en kan problemen op een snelle en doordachte manier oplossen.

Werkervaring op je zzp cv

Als freelancer zul je veel werkervaring opdoen bij meerdere klanten. Zo kan jouw curriculum vitae al snel uitkomen op meerdere A4-tjes inclusief opleidingen, vaardigheden en ervaring. Een regulier cv bestaat uit ongeveer twee pagina’s, terwijl het bij een zzp cv gebruikelijk is dat deze een stuk langer is.

Formuleer al je projecten en opdrachten op je freelancer cv op een bondige en gestructureerde wijze. En beperk je tot alleen de meest relevante opdrachten die passen bij de rol waarop je reageert. Noteer per opdracht of project de volgende punten:

 • Voor wie heb je de opdracht uitgevoerd?
 • Wat was je rol?
 • Welke resultaten heb je bereikt?

Werkervaring

Januari 2018 – heden, Interim managementassistent, De huttenbouwer, Amsterdam

In mijn rol als interim managementassistent bij een zorginstelling heb ik de volgende taken uitgevoerd:

 • voorbereiden van vergaderingen voor het managementteam, de raad van toezicht en de centrale cliëntenraad
 • notuleren en bijwerken van actie- en besluitenlijsten
 • opstellen en redigeren van officiële correspondentie, rapporten en/of beleidsstukken
 • assisteren bij ad hoc werkzaamheden, communicatieprojecten en -activiteiten
 • beheren van werkprocessen voor een goed functionerend secretariaat
 • archief- en documentbeheer

Daarnaast heb ik de volgende resultaten bereikt:

 • werkprocessen opgesteld met als resultaat een 50% betere bezetting van het secretariaat en 30% minder werkdruk

Opleidingen, cursussen en vaardigheden

Net als bij een regulier cv zijn ook je diploma’s, certificaten en behaalde cursussen relevant. Door je cursussen op te nemen in je cv, laat je zien dat je beschikt over de gevraagde kennis en expertise.

Schrijf ook je vaardigheden op en pas deze aan op de vereisten in de opdrachtomschrijving. Door je vaardigheden in een lijstje te zetten, creëer je een overzichtelijk blok met informatie die de lezer snel kan scannen in zijn of haar zoektocht naar de ideale kandidaat.

Opleidingen

nov 2013 - nov 2017 Management assistent (behaald), Schoevers, Amsterdam

Cursussen

2018 Proces- en projectmanagement (behaald)

2019 Leiderschap en management (behaald)

Vaardigheden

 • Communicatieve vaardigheden - zeer goed
 • MS Office SharePoint - zeer goed
 • Adobe Photoshop - zeer goed
 • MS Office - zeer goed
 • OneNote - zeer goed

Linken naar je online portfolio

Naast het linken naar je professionele accounts kun je ook een link opnemen in je cv naar je online portfolio. Uiteraard is dit afhankelijk van de sector waarin je werkt. Maak je bijvoorbeeld foto- en videomateriaal of heb je voorbeelden van gebouwde applicaties en websites? Verwijs ernaar in je cv.

Lay-out van je cv

Vaak heb je als zzp’er of freelancer een eigen website en een eigen huisstijl. Kies voor een professioneel en aantrekkelijk cv en zorg ervoor dat deze dezelfde uitstraling heeft en gebruik dezelfde kleuren en hetzelfde lettertype.

Het cv van een zelfstandig ondernemer ziet er niet hetzelfde uit als die van een werknemer. Omdat je meerdere projecten uitvoert per jaar is jouw cv ook een stuk langer dan een regulier cv. Daarnaast solliciteer je als freelancer niet voor een baan maar voor een opdracht. Het curriculum vitae moet dan ook een overzichtelijk beeld geven van al jouw kennis en vaardigheden. De klant wil erachter komen of jij het probleem kan oplossen.

Een zzp cv van meer dan twee pagina’s is eerder regel dan uitzondering.

Je cv aanpassen aan de opdracht

Zzp’ers en freelancers zijn flexibel ingesteld en beschikken over meerdere kwaliteiten. Het is daarom handig om met een basis cv te werken. Hierna kun je meerdere aparte cv’s maken waarin je verschillende werkervaringen en competenties verwerkt.

Ontwerp een uitgebreid basis cv welke je telkens kunt aanpassen aan de opdracht waarop je reageert.

Ben je werkzaam binnen de IT als ontwikkelaar en projectmanager? Maak dan een cv specifiek gericht op je leidinggevende capaciteiten en ervaring en een cv waarin je de focus legt op je technische expertise.

Maak nu je cv als freelancer!

Delen via:

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken