Maak je CV als piloot

Maak in een handomdraai een professioneel CV. Gemakkelijk invullen en direct downloaden. Start met je CV!

CV maken
CV voorbeeld piloot, verkeersvlieger of gezagvoerder

Voorbeeld CV piloot

Hoewel het net na je afstuderen als piloot of gezagvoerder wat lastig kan zijn om een geschikte baan te vinden, kom je met een goed cv een heel eind. Zeker met wat opgedane werkervaring in de luchtvaart zal het geen probleem zijn om nieuw werk te vinden. Je curriculum vitae is het allereerste dat een recruiter van jou onder ogen krijgt. Door een cv te creëren dat zowel persoonlijk is als professioneel leg jij de basis voor een goede eerste indruk.


Ben je werkzaam als piloot in de luchtvaart dan is het jouw taak om vliegtuigen te besturen in samenwerking met een co-piloot. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van alle aan boord aanwezige passagiers of goederen en de bemanningsleden. Als gezagvoerder controleer je tijdens de vlucht weers-, tijds- en terreinomstandigheden om ervoor te zorgen dat de vlucht succesvol verloopt. Tijdens een vlucht vliegt een vliegtuig op de automatische piloot; in bijzondere situaties neem jij het over en zorg je ervoor dat iedereen veilig aankomt op de plaats van bestemming. Daarnaast moet een piloot radiocontact onderhouden met de luchtverkeersleiding en met andere piloten. Als piloot heb je onregelmatige werktijden en zijn de dagen lang. Personalia

Je piloten cv begin je met het benoemen van je persoonlijke gegevens. Onmisbare informatie op een curriculum vitae zijn je naam, je adres, je woonplaats, je geboortedatum en uiteraard je contactgegevens. Controleer goed of je e-mailadres en je telefoonnummer correct zijn. Ook kun je je nationaliteit toevoegen indien dit relevant is voor de vacature. Daarnaast is het aan te raden om een pasfoto op je cv te zetten. Als piloot ben jij het boegbeeld van de vliegtuigmaatschappij en moet je representatief overkomen. Houd bij het kiezen van een foto rekening met een egale en rustige achtergrond en zakelijke kleding. Door een foto erop te zetten waarop je glimlachend te zien bent, blijf je langer hangen in de gedachten van de recruiter. 


Personalia

Naam: Dricus Vermeer

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 1 november 1991

Nationaliteit: Nederlandse

Rijbewijs: B


Persoonlijk profiel

Gemiddeld genomen besteedt een recruiter of toekomstige werkgever zo’n tien seconden aan het bekijken van een cv. Je hebt dus maar luttele seconden om op te vallen tussen die stapel sollicitaties. Dit kun je doen door de lezer nieuwsgierig te maken naar de persoon achter het document. Aan de hand van een persoonlijk profiel kun je in een paar korte zinnen omschrijven wie je bent, hoe je te werk gaat en wat je ambities zijn. De perfecte manier om direct de aandacht te pakken.


Persoonlijk profiel

Ik ben een detailgerichte verkeersvlieger met meer dan 900 vlieguren en vijf jaar ervaring. Het veilig vervoeren van mijn passagiers zie ik als een van de mooiste taken die er zijn. De deur staat dan ook altijd even open voordat we opstijgen om een klein praatje te houden en de cockpit te laten zien. In de toekomst kijk ik ernaar uit om jonge piloten op te leiden.  


Opleidingen en cursussen

Er zijn verschillende soorten piloten. Zo kun je vliegen in lichte vliegtuigjes met maximaal drie passagiers. Als je in de grote luchtvaart wilt werken, heb je bijvoorbeeld een Air Transport Pilot License nodig. Het is dus lastig te zeggen welke soort opleiding je moet volgen omdat er vele verschillende wegen zijn om piloot te worden. Daarom is het belangrijk dat je duidelijk op je cv vermeldt welke opleiding je hebt genoten en welk vliegbrevet je hebt behaald. 


Opleidingen

September 2013 – juni 2015 Verkeersvlieger ATPL, KLM Flight Academy, Eelde

September 2009 – juni 2013 Werktuigbouwkunde, Hogeschool Utrecht, Utrecht


Cursussen

2013 Class I medical

2014 Multi Crew Course

2015 Radiotelefoniebevoegdheid (RT)

2016 Frans voor gevorderden

2017 Managementcursus


Certificaten en ratings

Als verkeersvlieger haal je certificaten en type ratings voor verschillende soorten toestellen zoals ATPL, PPL en CPL. Lees de vacaturetekst goed door en pas jouw cv daarop aan. Benoem zeker de certificaten die vereist zijn voor de functie. Heb je bijvoorbeeld een type rating gehaald voor een Boeing 737, benoem deze dan.


Verder is het aan te raden om je totaal aantal vlieguren en landingen onder te verdelen. Reageer je op een vacature waarbij er een specifieke vraag is naar een bepaalde type vliegtuig, noteer dan het aantal vlieguren dat je hebt voor dat toestel. Houd er wel rekening mee dat je cv ongeveer uit maximaal twee pagina’s mag bestaan, dus wees niet te specifiek. 


Certificaten en ratings

2015 ATPL

2015 LPE6

2015 CPL


Werkervaring

Hoe meer werkervaring en vlieguren je opdoet als piloot, hoe makkelijker de zoektocht naar een andere baan. Neem bij het omschrijven van je functie ook het type toestel mee waarmee je hebt gevlogen, de neventaken die je hebt gehad en hoeveel landingen je hebt gemaakt. Dit zijn allemaal belangrijke informatie die een recruiter graag wilt weten. Zo kan hij of zij inschatten of je geschikt bent voor de functie of niet. 


Werkervaring

Oktober 2015 – heden Verkeersvlieger KLM, Schiphol

Als verkeersvlieger bij KLM vlieg ik een Boeing 737 op internationale vluchten. Ik ben verantwoordelijk voor het vervoer van passagiers en goederen. Mijn taken bestaan uit:

  • Voorbereiden en voorleggen van vliegschema’s
  • Uitvoeren van buitenlandse vluchten
  • Veiligheid bewaken van bemanningsleden, passagiers en vracht
  • Uitvoeren van controles op boordinstrumenten en computersystemen 


Vaardigheden en eigenschappen

In je functie als piloot of gezagvoerder moet je beschikken over bepaalde competenties. Omdat jouw passagiers en cargo heelhuids op de plaats van bestemming moeten aankomen, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel nodig. Daarnaast zijn leidinggevende vaardigheden ook niet onbelangrijk. Je werkt immers samen met een co-piloot en een gehele bemanning aan boord. Doen zich onverwachte omstandigheden voor dan is het essentieel dat je snel en doortastend reageert. Stressbestendigheid is dan ook een must. Ook een nauwkeurige werkhouding en een goede lichamelijke conditie zijn belangrijke kwaliteiten


Vaardigheden

  • Mondelinge en schriftelijke vaardigheden – zeer goed
  • Leidinggevende kwaliteiten – zeer goed 


Eigenschappen

  • Verantwoordelijkheidsgevoel
  • Nauwkeurige werkhouding
  • Goed samenwerken
  • Stressbestendig 


Talen

In de luchtvaart is het beschikken over een uiterst goede beheersing van de Engelse taal niet weg te denken. Als je internationaal vliegt, gaat alle communicatie in het Engels. Spreek je naast het Engels ook een tweede of derde vreemde taal? Noteer deze dan op je piloten cv. 


Talen

Nederlands - moedertaal

Engels – vloeiend

Frans – vloeiend 


Lay-out van je piloten cv

Naast de inhoud, mag ook de vormgeving van je curriculum vitae niet vergeten worden. Je helpt de recruiter door je cv overzichtelijk en leesbaar te houden. Voeg voldoende witruimte toe en werk met koppen en titels zodat relevante informatie snel terug te vinden is. Geen tijd of kennis om zelf een lay-out te maken? Online kun je vele professionele lay-out vinden die jouw cv de juiste look geven.


Maak meteen je eigen piloten cv!

CV voorbeeld apotheker

Voorbeeld CV apotheker

Solliciteer je op een baan in de farmaceutische sector als apotheker of farmaceut? Dan heb je een professioneel en goed geschreven apothekers cv nodig. Op jouw cv kan de toekomstige werkgever onder an...

Lees verder »
CV voorbeeld dierverzorger of medewerker dierverzorging

Voorbeeld CV dierverzorger

De arbeidsmarkt voor dierverzorging is gunstig. Als je aan het rondkijken bent voor een nieuwe of andere functie als dierverzorger of medewerker dierverzorging zul je interessante vacatures tegenkomen...

Lees verder »
Voorbeeld CV secretaresse of directieassistent

Voorbeeld CV secretaresse

Het beroep van de traditionele secretaresse of secretarieel medewerker komt onder druk te staan vanwege de automatisering. Repeterende taken wordt steeds meer vervangen door handige programma’s en sof...

Lees verder »