CV voorbeeld psycholoog

CV voorbeeld psycholoog

Net als cliënten, zijn psychologen er in vele soorten en maten. Zoals een GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, toegepast psycholoog of basispsycholoog. Hoewel de banen niet voor het oprapen liggen, maak je met een goed opgebouwd cv toch kans op een nieuwe job. Jouw doel is om een potentiële werkgever ervan te overtuigen dat jij de kennis en ervaring hebt waarnaar ze op zoek zijn. Met onderstaande tips creëer je een professioneel en aantrekkelijk psychologen cv voor de volgende stap in je carrière.

Als je als psycholoog aan de slag gaat, geef je over het algemeen advies, begeleiding en therapie aan mensen die behoefte hebben aan geestelijke of emotionele ondersteuning. Je kijkt naar het gedrag van iemand en begint als het ware een zoektocht naar onderliggende gedachten en emoties. Zo helpt een psycholoog bijvoorbeeld mensen met een trauma, depressie, angst of relatieproblemen. Het opstellen en navolgen van behandelplannen, ondersteunen van stagiaires en basispsychologen en het meedenken in de beleidsontwikkeling behoren ook tot de taken van een psycholoog. Er zijn in vele beroepssectoren psychologen nodig. Denk aan de gezondheidszorg, in het onderwijs, bij de overheid of in het bedrijfsleven.

Personalia

Een goed curriculum vitae begint altijd met het vermelden van je persoonlijke gegevens. De recruiter of toekomstige werkgever wil weten hoe je heet, waar je woont en hoe hij of zij je het beste kan bereiken. Zorg ervoor dat je gegevens up-to-date zijn. Je wilt natuurlijk niet de kans mislopen dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek en dat je niet het juiste telefoonnummer op je cv hebt staan. Naast je NAW-gegevens kun je ook een link naar je LinkedIn-profiel plaatsen of bijvoorbeeld een verwijzing naar je website of een interessant onderzoek dat je hebt gepubliceerd.

Personalia

Naam: Pjotr Limpens

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Utrecht

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 13 april 1993

LinkedIn: linkedin.com/pjotrlimpens

URL: research.nl/psychologisch-onderzoek

Persoonlijk profiel

Het is logisch dat veel kandidaten die reageren op een vacature als psycholoog dezelfde opleiding hebben gedaan en vaak over vergelijkbare werkervaring beschikken. Voeg een persoonlijk profiel toe aan je cv om je te onderscheiden van de rest. Maak in een paar zinnen duidelijk wat voor persoon je bent, wat je ambitie is en wat jij kan toevoegen.

Persoonlijk profiel

Als psycholoog ben ik oprecht geïnteresseerd in mijn cliënten. Door een goede vertrouwensband op te bouwen kan ik hen nog beter begeleiden. Verder merk ik dat cliënten door mijn oplossingsgerichtheid en kalmte zelf ook sneller rustiger worden. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een luchtige sfeer en humor.

Opleidingen en cursussen

Als je psycholoog wilt worden, heb je de keuze om een universitaire bacheloropleiding psychologie te volgen met een aanvullende masteropleiding om je te specialiseren. Daarnaast kun je een hbo-opleiding volgen waarmee je een praktisch uitvoerend psycholoog kunt worden.

Omdat er verschillende opleidingen en specialisaties zijn om psycholoog te worden, is het belangrijk om een goede omschrijving te geven van je gevolgde opleiding. In de psychologie ben je in feite nooit uitgeleerd. Vermeld dan ook afgeronde cursussen en trainingen op je psychologen cv.

Opleidingen

September 2010 – juni 2013, Bachelor Psychologie, Maastricht University, Maastricht

September 2013 – juni 2014, Master Klinische psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam

Cursussen

EMDR en systeemtherapie – 2015

Workshop strategische praktijkvoering – 2017

Werkervaring

Loop je al even mee als psycholoog? Dan is je werkervaring een van je grootste troeven. Feiten en prestaties opschrijven is natuurlijk heel goed. Maar wil je de aandacht van de lezer trekken én vasthouden, probeer dan je werkervaring persoonlijk te maken. Hierdoor laat je zien wat voor psycholoog je bent. Heb je weinig tot geen ervaring? Leg de nadruk dan op je studie, de stages die je hebt gelopen en relevante bijbanen.

Werkervaring

September 2015 – september 2017, Basispsycholoog, Vitality, Utrecht

Als basispsycholoog heb ik gewerkt met mensen die te maken hadden met depressies, angstklachten en posttraumatische stressklachten. Dankzij de ongedwongen sfeer in mijn praktijk waren mijn cliënten ontvankelijker waardoor ik ze nog beter kon begeleiden. Mijn taken bestonden uit:

  • opstellen van behandelplannen
  • uitvoeren van diagnostiek en behandeling van volwassen cliënten
  • participeren in praktijkvergaderingen en leveren van een bijdrage in kwaliteitsverbeteringen

September 2017 – heden, Klinisch psycholoog, Mentaal, Utrecht

Als hoofdbehandelaar draag ik de (eind)verantwoordelijkheid voor diagnostiek en hulpverlening voor mijn cliënten. Ik geef werkbegeleiding en supervisie aan basispsychologen en behandelaren in opleiding. Daarnaast bestaan mijn taken uit:

  • het controleren, coördineren en meten van resultaten en voortgang van behandelingen
  • het meedenken over beleidsontwikkeling

Stages

Tijdens een masterstudie psychologie moet er vaak een praktijkstage gelopen worden. Zeker wanneer je nog geen of erg weinig werkervaring hebt, is het vermelden van je stages een must. Hiermee toon je aan dat je al bekend bent met werken met cliënten in de praktijk. Daarnaast schrijf je meestal een scriptie of doe je een afstudeeronderzoek. Deze zijn ook handig om te vermelden in je psychologen cv.

Stages

Januari 2014 – juni 2014, Masterstage klinische psychologie, Gold Psy, Amsterdam

Bij Gold Psy heb ik kennisgemaakt met verschillende problematieken en diverse behandelvormen waaronder EMDR en Schematherapie.

Vaardigheden

Wil je je werk als psycholoog goed kunnen uitvoeren, dan dien je over bepaalde vaardigheden en eigenschappen te beschikken. Kijk ook goed naar de vacaturetekst, hierin staat meestal beschreven wat een toekomstige werkgever belangrijk vindt. Het is dan ook aan te raden om deze vaardigheden te verwerken in je cv. Wordt er gevraagd om iemand met sterke sterke communicatieve vaardigheden? Laat dit dan zien door bijvoorbeeld te vermelden dat je dankzij jouw goede communicatie een sfeer van vertrouwen hebt gecreëerd.

Vaardigheden

  • Sterke communicatieve vaardigheden – zeer goed
  • Psychodiagnostiek onderzoek – zeer goed
  • E-Prime – zeer goed
  • Superlab – goed

Lay-out van je psychologen cv

Niet alleen de inhoud van je curriculum vitae is belangrijk, ook het uiterlijk speelt een rol bij de beslissing van een recruiter. De stapel reacties op een vacature is vaak enorm. De recruiter of werkgever moet zich door een aardig aantal cv’s slaan. Zorg dat de lezer jouw cv onthoudt. Een rommelig en onoverzichtelijk cv geeft ten eerste geen goede indruk en ten tweede maak je het recruiter lastiger om jouw document te lezen. Kies voor een professionele lay-out met een heldere indeling, goed gebruik van koppen en titels en voldoende witruimte. Je kunt natuurlijk altijd een accentkleur toevoegen om je cv nog wat meer te laten opvallen.

Maak nu je cv als psycholoog!

Delen via:

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken