CV voorbeeld programmeur

CV voorbeeld programmeur

Op ICT-gebied is de vraag naar programmeurs, softwareontwikkelaars, developers en andere ICT’ers groter dan het aanbod. Goed nieuws dus als je op zoek bent naar een nieuwe baan in de IT. Ga je solliciteren als softwareontwikkelaar dan is je cv het belangrijkste document. Jouw binnenkomer. En om van een binnenkomer een blijvertje te maken, moet jouw curriculum vitae een potentiële werkgever overtuigen. Helder, overzichtelijk en to-the-point. Benoem je expertise, noteer opleidingen en cursussen en laat je technische kennis duidelijk blijken uit je werkervaring. Zo schrijf je een overtuigend cv en voor je het weet ga jij aan de slag als programmeur.

Computersoftware in een bepaalde programmeertaal schrijven. Dat is in een hele kleine notendop wat een programmeur doet. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, download mobiele applicaties of zoekt naar bepaalde informatie op internet. Al deze systemen, applicaties en websites moeten worden gemaakt. Een developer, softwareontwikkelaar of programmeur is dé persoon die deze programma’s ontwikkelt in een specifieke code: de programmeertaal.

Je personalia

Begin je programmeurs cv altijd met je personalia: naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Zorg er ook voor dat al je contactgegevens up-to-date zijn. Is er meer achtergrondinformatie over je te vinden op internet? Noteer dan bijvoorbeeld de weblog die je bijhoudt over je projecten, een link naar je GitHub-account en vergeet ook LinkedIn niet te vermelden.

Personalia

Naam: Stefan Koning

Adres: De Douwen 12, 6200 AB Kinderdorp

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 21 januari 1989

URL: github.com/StefanKoning

LinkedIn: /StefanKoning

Opleidingen, certificaten en trainingen

Recruiters willen graag weten welke opleiding en cursussen je hebt gevolgd en vooral welke certificaten je als softwareontwikkelaar op je naam hebt staan. Ben je gecertificeerd Citrix Advanced Administrator? Of beschik je over een Microsoft MCPS-certificaat? Zet deze dan in een overzichtelijke lijst. Houd daarbij rekening met de volgorde: meest recente opleidingen, certificaten en trainingen plaats je bovenaan.

De ICT verandert razendsnel. Hou jij jezelf op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen en trends via weblogs of andere kanalen? Dit is ook zeker waardevol om te noteren.

Opleidingen

Sep 2007 - sep 2011, HBO Informatica, Windesheim, Zwolle

Cursussen

MCSA Windows Server 2016 (behaald) 2016

Certificaten

Oracle 8i SQL (behaald) 2013

Ansi SQL (behaald) 2012

  Werkervaring: laat zien dat jij de expert bent

  Elk cv bevat een opsomming van bedrijven waar je in het verleden gewerkt hebt. Vaak kent een recruiter niet al die namen en zijn ze juist meer geïnteresseerd in wát je hebt gedaan:

  • Voor wat voor soort klant heb je gewerkt?
  • Wat was je rol?
  • Met welke technologieën heb je gewerkt?
  • Welke programmeertalen heb je gebruikt?

  Noem onder elk project of elke functie die je hebt gehad welke technische vaardigheden je hebt toegepast om tot het gewenste resultaat te komen. Frameworks, programmeertalen, technologieën: naar precies deze details kijkt een recruiter.

  Zeggen dat je een expert bent op het gebied van Java klinkt leuk, maar toon dit ook aan onder het kopje ‘Werkervaring’. Beschrijf bijvoorbeeld hoeveel jaar je al werkt met Java, in welke opdrachten of projecten je deze programmeertaal hebt gebruikt en nóg beter: toon je werk.

  Werkervaring

  Okt 2011 – heden Programmeur, Alfa, Amsterdam

  Ontwikkelen van applicaties in Oracle, front-end en back-end websites en mailingcampagnes aan de hand van Drupal en Laravel. Werkzaam in Scrum-teams.

  Besturingssystemen: NT4, Windows 2000 Advanced Server

  Software: Visual Basic 6.0, JBuilder 5, InstallShield, Drupal, Laravel

  Programmeertalen: C++, Visual Basic, Java

  Databases : Oracle 8i, MS SQL Server

  Technische kennis en vaardigheden

  Een functietitel alleen zegt niet zoveel. Een lijstje maken op je programmeurs cv van je vaardigheden is dan ook een aanrader. Natuurlijk kun je je technische kennis vermelden, maar vergeet daarbij zeker niet je sociale vaardigheden. Een toekomstige baas wil namelijk niet alleen een developer met goede kennis van een bepaalde software, maar hij of zij moet ook in het team passen. Laat dus zien dat je met anderen kunt samenwerken, dat je gemotiveerd bent en – zeker niet onbelangrijk – dat je communicatief vaardig bent.

  Vaardigheden

  • HTML5
  • CSS3
  • Laravel
  • Vagrant
  • Active Collab
  • Eigenschappen
  • Communicatief vaardig
  • Teamspeler

  Lay-out van je cv

  De ideale lengte van een curriculum vitae is doorgaans twee pagina’s. Het programmeurs cv is hier een uitzondering op de regel. De IT-branche ontwikkelt zich razendsnel en dat is terug te vinden op het cv van een ervaren programmeur. De lijst met programmeertalen, computervaardigheden en cursussen wordt steeds langer omdat je als programmeur goed op de hoogte moet blijven van de laatste ontwikkelingen. Werk je als programmeur of softwareontwikkelaar, dan mag je cv langer zijn dan twee pagina’s.

  Tip:

  is je programmeurs cv vrij lang? Zet je meest recente en relevantste vaardigheden of cursussen bovenaan in de lijst.

  Maak nu jouw cv als programmeur!

  Delen via:

  Maak het verschil met je CV

  Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

  CV maken