Maak je CV als dierverzorger

Maak in een handomdraai een professioneel CV. Gemakkelijk invullen en direct downloaden. Start met je CV!

CV maken
CV voorbeeld dierverzorger of medewerker dierverzorging

Voorbeeld CV dierverzorger

De arbeidsmarkt voor dierverzorging is gunstig. Als je aan het rondkijken bent voor een nieuwe of andere functie als dierverzorger of medewerker dierverzorging zul je interessante vacatures tegenkomen. Omdat er vele reacties kunnen binnenkomen op een vacature doe je je voordeel met een professioneel dierverzorgers cv. Onderstaande tips helpen je op weg.


Ga je aan de slag als dierverzorger dan is het jouw verantwoordelijkheid dat de dieren binnen de organisatie waar je werkzaam bent goed worden verzorgd. Dit kunnen allerlei dieren zijn, van vissen en gezelschapsdieren tot bijzondere dieren in een dierentuin of vee op een boerderij. Dierverzorgers geven dieren eten en drinken, maken de verblijven schoon en houden nauwlettend het gedrag in de gaten. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de vacht in orde is en dat nagels en gebit bijgehouden worden. 


Je kunt als dierverzorger bij verschillende organisaties gaan werken zoals in een dierenwinkel, asiel, manege, dierentuin, boerderij of veehouderij. Over het algemeen bestaan de taken van een dierverzorger uit:


 • Verzorging van dieren waaronder vacht, gebit, scheren en wassen
 • Schoonmaken en desinfecteren van verblijven en stallen
 • Voeren van dieren
 • Voorraadbeheer
 • Monitoren van gedrag en gezondheid Personalia

Je begint je dierverzorgers cv met het noemen van je persoonlijke gegevens. Recruiters en toekomstige werkgevers willen graag van je weten hoe je heet, waar je woont, wanneer je geboren bent en hoe ze je kunnen bereiken. Zorg ervoor dat je telefoonnummer juist is en dat je een zakelijk ogend e-mailadres gebruikt. Wellicht zijn er nog meer relevante gegevens die het vermelden waard zijn. Moet je voor je potentiële baan op pad? Dan is het slim om op te schrijven dat je over een rijbewijs beschikt. Daarnaast is het toevoegen van een foto op je cv ook aan te raden. Kies hierbij voor een foto met een rustige achtergrond waarop je gezicht goed te zien is en waar je zakelijke kleding draagt.


Personalia

Naam: Anne Zapier

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 2 juni 1983

Rijbewijs: B 


Persoonlijk profiel

Het doel van je dierverzorgers cv is om uiteindelijk uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Hiervoor moet je eerst de recruiter warm maken om je cv in zijn geheel te lezen. Een uitstekende manier om dit voor elkaar te krijgen, is door het opnemen van een profielschets. Dit is een stukje tekst van een aantal regels waarin je vertelt wie je bent, wat je doet en wat je ambities zijn. Een goed persoonlijk profiel nodigt uit om verder te lezen. 


Persoonlijk profiel

Als dierverzorger ben ik altijd op zoek naar de juiste balans tussen mijn liefde voor dieren en mijn kennis overdragen aan klanten. Ik houd ervan om het gedrag van mijn dieren te observeren en ze de beste zorg mogelijk te bieden. Naast een toegewijde dierverzorger, communiceer ik ook graag met klanten om ze precies dat advies te geven zodat ze met de juiste informatie en producten naar huis gaan. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging als bedrijfsleider. 


Opleidingen en cursussen

Dierverzorger word je op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld de opleiding Assistent medewerker Voedsel en Leefomgeving volgen, maar ook een vakopleiding Dierverzorging. Welke opleiding je moet volgen, hangt af van het type baan dat je zoekt. Schrijf de opleidingen die je hebt afgerond op je cv en vermeld daar ook het niveau bij. Bij de lagere niveau’s ligt de focus voornamelijk op verzorging, voeding en schoonmaak en bij de hogere niveau’s wordt daar klantcontact en management aan toegevoegd.


Opleidingen

September 2003 – juni 2007 Mbo Dierverzorging niveau 4, Wellantcollege, Rotterdam


Cursussen

Alternatieve dierenverzorging – 2010

2015 Hondentrimmen – 2015 


Werkervaring

Net als voor elke functie geldt ook voor dierverzorger dat je werkervaring een belangrijk onderdeel vormt op je cv. Nog niet zoveel ervaring opgedaan? Het benoemen van de stages die je gelopen hebt, vallen ook onder de noemer werkervaring. Bij het omschrijven van je eerdere functies is het handig om te vermelden voor wat voor soort dieren je hebt gezorgd en wat je taken waren. 


Werkervaring

Oktober 2013 - heden Assistent bedrijfsleider dierverzorging, Pets Paradise, Utrecht

Als assistent bedrijfsleider in de dierverzorging bij een bekende keten help ik de bedrijfsleider met alle dagelijks voorkomende werkzaamheden. Van de verzorging van de dieren tot administratieve werkzaamheden. Naast het verzorgen van dieren voer ik ook de volgende taken uit:

 • Aansturen van een team van 8 medewerkers
 • Advies geven aan klanten
 • Zorg dragen voor een veilige en schone omgeving voor dieren, medewerkers en klanten
 • Ondersteuning bieden bij zorg voor een goede voeding en verzorging van de dieren 


September 2007 – oktober 2013 Medewerker dierverzorging, Dier enzo, Utrecht

In mijn functie als medewerker dierverzorging werkte ik in een dierenspeciaalzaak. Ik verzorgde vissen, reptielen en knaagdieren. Tevens had ik de volgende taken:

 • Advies geven over dierenvoeding, verzorgingsproducten en accessoires
 • Verzorgen van dieren
 • Aanspreekpunt voor de klanten
 • Zorg dragen voor een opgeruimde en aantrekkelijke winkel
 • Verkopen van producten  


Stages

In vrijwel elke opleiding in de richting dierverzorging zijn stages een verplicht onderdeel. Juist tijdens deze paar maanden doe je veel praktijkervaring op die je nodig hebt in je verdere carrière als dierverzorger of medewerker dierverzorging. Werkgevers vinden het fijn om te lezen waar je stage hebt gelopen en wat je geleerd hebt.


Stages

Januari 2006 – juni 2006 Stagiaire dierverzorging, Dierenrijk, Rotterdam

Als stagiaire dierverzorging werkte ik in een familiedierentuin en gaf ik ondersteuning bij de verzorging van verschillende bijzondere dieren waaronder alpaca’s, stokstaartjes, Chileense flamingo’s en wilde zwijnen. Mijn taken bestonden uit:

 • Bieden van ondersteuning bij de verzorging van bijzondere dieren
 • Zorg dragen voor een zo natuurgetrouwe leefomgeving voor de dieren
 • Dieren zichtbaar houden voor de gasten
 • Schoonhouden van leefomgeving en verblijven
 • Controleren van hekwerken en omheiningen 


Vaardigheden en eigenschappen

Als dierverzorger beschik je over een groot waarnemend vermogen. Gaandeweg bouw je een band op met de dieren en zul je veranderingen in uiterlijk of gedrag kunnen waarnemen. Een belangrijke vaardigheid in de dierverzorgingsbranche, want de dieren zijn afhankelijk van jouw goede zorg. Ook hygiëne is van belang. Je moet goed opletten en nauwkeurig te werk gaan bij het voeden en verzorgen van dieren. Elk dier is anders en krijgt ander voedsel, andere hoeveelheden en andere verzorging.


Vaardigheden

 • Waarnemend vermogen – zeer goed
 • Leidinggevende kwaliteiten – zeer goed
 • Ergonomische technieken – zeer goed 


Eigenschappen

 • Nauwkeurig
 • Oplettend
 • Flexibel
 • Klantgericht 


Lay-out van je dierverzorgers cv

Nu je de inhoud goed op een rij hebt, is het tijd om aandacht te besteden aan het uiterlijk van je dierverzorgers cv. Houd je document leesbaar en overzichtelijk door voldoende witruimte toe te voegen en gebruik te maken van koppen en titels. Een goede professionele lay-out maakt je cv aantrekkelijker waardoor je meer kans maakt op die gewilde baan. 


Maak meteen je eigen dierverzorgers cv!

CV voorbeeld accountant of boekhouder

Voorbeeld CV accountant

De financiële dienstverlening, en met name de accountancysector, is volop in verandering. Bepaalde taken worden overbodig gemaakt door de digitalisering en de instroom van jonge professionals is laag....

Lees verder »
Voorbeeld CV kok, chefkok of hulpkok

Voorbeeld CV kok

Werk je in de keuken? Bijvoorbeeld als zelfstandig werkend kok, chefkok of hulpkok? Met een gericht koks cv zul je snel een nieuwe werkplek vinden want de horecabanen liggen voor het oprapen. Voordat...

Lees verder »
CV voorbeeld verkoper of verkoopmedewerker

Voorbeeld CV verkoopmedewerker

Geregeld verdwijnen er vertrouwde winkels uit het straatbeeld. Online shoppen wordt namelijk steeds groter. Toch wil een groot deel van de klanten producten toch het liefst in de winkel zien en voelen...

Lees verder »