CV voorbeeld beveiliger
Geschreven door CV.nl, Redactie • Laatst bijgewerkt op 5 februari 2024

CV voorbeeld beveiliger

Ben je opgeleid of werk je als beveiliger? Dan heb je werkgevers voor het uitkiezen als je op zoek bent naar een baan in de beveiliging. In de laatste jaren is het aantal vacatures voor beveiligingspersoneel gestegen. Daar kun je als beveiligingsmedewerker of bewaker goed op inspelen in je zoektocht naar een nieuwe functie. De eerste stap is het opstellen van een goed cv en het vermelden van relevante informatie.

Als beveiliger of beveiligingsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de veiligheid. Dit kan zijn in een winkel, horecagelegenheid, luchthaven of bijvoorbeeld een overheidsinstelling. Afhankelijk van het type beveiliger heb je over het algemeen de volgende taken:

 • Je voert preventief toezicht uit
 • Je bewaakt de toegang en registreert bezoekers of personeel
 • Je merkt afwijkend gedrag op onder bezoekers, personeel of derden
 • Je treedt op bij ongewenst gedrag
 • Je opent en sluit gebouwen af
 • Je werkt algemene-, brand-, surveillance- en sluitrondes af
 • Je voert veiligheidschecks uit

Personalia

Op je beveiligers cv zul je als eerste je persoonlijke gegevens moeten zetten. Jouw toekomstige werkgever wil weten wie je bent en waar je woont. Daarnaast zijn je contactgegevens onmisbaar als je uitgenodigd wilt worden voor een sollicitatiegesprek. Beschik je over een rijbewijs? Dit kan ook van pas komen als je solliciteert op een baan waarbij je moet rondrijden om toezicht te houden.

Verder is het toevoegen van een foto aan je curriculum vitae ook belangrijk in de beveiligingsbranche. Als beveiliger of beveiligingsmedewerker moet je namelijk voorkomend zijn. De recruiter zal kandidaten selecteren die niet te sterk afwijken van de gangbare normen. De reden hiervoor is dat een beveiliger niet te veel in het oog moet springen en makkelijk te benaderen moet zijn voor anderen. Zet daarom een representatieve foto op je cv.

Personalia

Naam: Joana Dematis

Adres: Dorpsstraat 1, 6451 BH Utrecht

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 18 september 1995

Rijbewijs: B

Opleidingen en cursussen

Om beveiliger te worden kun je verschillende opleidingen en specialisaties volgen. Bij de mbo-opleiding Beveiliger niveau 2 volg je een combinatie tussen een theoretische leerweg en de praktijk. Dit houdt in dat je één dag per week naar school gaat en vier dagen per week werkt in de beveiliging. Het is belangrijk om je opleidingen te vermelden op je beveiligers cv, dit kan namelijk aantonen dat je al over veel praktijkervaring beschikt.

Het hoofddoel van een beveiliger is toezicht houden op de veiligheid en ervoor zorgen dat bedrijfsregels of wet- en regelgeving worden nageleefd. Dit toon je aan met je opleiding. Daarnaast vermeld je aanvullende cursussen en trainingen zoals je ehbo-diploma en een afgeronde brandveiligheidstraining.

Opleidingen

September 2013 – augustus 2014, Mbo-opleiding Beveiliger niveau 2, ROC Nederland, Utrecht

Cursussen

EHBO-diploma

Brandveiligheidstraining

Cursus veiligheidsvoorschriften 2020

Werkervaring

Werken als beveiliger brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Jij zorgt voor de veiligheid van anderen. Laat deze professionaliteit ook terugkomen op je beveiligers cv. Dit kun je doen door ‘sterke’ termen te gebruiken zoals beveiligingsbeambte in plaats van bewaker. De term ‘beveiligingsbeamte’ straalt kracht, professionaliteit en verantwoordelijkheid uit.

Verder is het een goed idee om in de omschrijving van je functie gebruik te maken van cijfers. Op deze manier kun je de lezer van je curriculum vitae overtuigen dat jij de meest geschikte kandidaat bent. Heb je als hoofd beveiliging gewerkt? Vermeld uit hoeveel leden jouw team bestond. Gewerkt in een groot bedrijvencomplex? Noteer het aantal mensen dat binnen dat complex werkzaam was om te laten zien dat je in staat bent om de veiligheid te waarborgen voor grote groepen personen.

Werkervaring

April 2016 – heden, Beveiliger luchthaven, Airsafety Schiphol

In mijn rol als beveiliger luchthaven ben ik verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van passagiers, bezoekers en personeel op diverse publieke gebieden binnen de luchthaven. Mijn taken bestaan onder ander uit:

 • patrouillerondes lopen
 • verdachte situaties en onbeheerde bagage signaleren
 • posten bemannen
 • uitvoeren ad hoc opdrachten

Ik werk volgens een 4-wekelijks rooster met flexibele indeling van maandag tot en met zondag. Om mijn functie goed uit te oefenen is kennis van de Engelse taal essentieel.

September 2014 – april 2016, Evenementenbeveiliger, Eventbix, Amsterdam

Als evenementenbeveiliger had ik bij elk evenement een andere positie waardoor ik brede kennis heb opgedaan in de evenementenbranche. Ik heb onder andere de volgende posities gehad:

 • stand-by team
 • beveiliging artiest backstage
 • beveiliging frontstage

Mijn hoofdtaak was ervoor te zorgen dat iedereen veilig was. Van bezoekers tot artiesten. De bezoekersaantallen varieerden van 300 tot 10.000 mensen.

Stages

Vaak zul je een praktijkgedeelte moeten afronden voor je opleiding als beveiligingsmedewerker. Dit doe je door stage te lopen en het geleerde in praktijk te brengen. Essentieel voor je verdere carrière want bepaalde handelingen kun je alleen in de praktijk leren toepassen. Naast het opschrijven van de verschillende banen die je hebt gehad, geef je aan de hand van jouw stages bij een beveiligingsbedrijf of andere organisatie de recruiter of toekomstige werkgever een idee van de ervaring die je hebt opgedaan.

Stages

Januari 2014 – juni 2014, Beveiliger museum, Museum Tip, Utrecht

Tijdens mijn stage in het Tip museum was mijn belangrijkste taak de veiligheid van collega’s en museumbezoekers garanderen en de werken die in het museum hangen bewaken. Mijn taken overige waren:

 • openen en sluiten van het gebouw
 • toezicht houden en tijdig afwijkende situaties signaleren

Vaardigheden

Vrijwel iedere beveiliger heeft een opleiding gevolgd en stage gelopen. Om je te onderscheiden van andere sollicitaties leest een recruiter graag welke aanvullende vaardigheden jij hebt ontwikkeld. Een van de vaardigheden die van belang zijn voor een beveiligingsbeambte is dat je communicatief sterk bent. Jij bent namelijk degene die er in crisissituaties voor moet zorgen dat men precies doet wat jij zegt. Noteer dit ook duidelijk op je beveiligers cv.

Verder moet je goede kennis hebben van bijvoorbeeld de bediening van bewakingscamera’s of het omgaan met bepaalde applicaties. Vallen de planning, urenregistratie en rapportages ook onder jouw taken en werk je hiervoor met bepaalde programma’s? Benoem dit dan op je cv.

Vaardigheden

 • Sociaal vaardig – zeer goed
 • Communicatief vaardig – zeer goed
 • Kennis van Secusoft - goed

Eigenschappen

Net als met jouw vaardigheden kun je je ook onderscheiden door het noemen van eigenschappen die relevant zijn voor de vacature.

Gebouwen of evenementen beveiligen doe je meestal in teamverband waarbij iedereen zijn eigen taken en verantwoordelijkheden heeft. Als beveiliger moet je dus een ijzersterke teamspeler zijn. Gaat er iets mis dan moet je direct overgaan tot actie. Dit doe je door overwicht en daadkracht. Daarnaast moet je flexibel ingesteld zijn als je werkzaam bent in de beveiliging. Je moet snel kunnen schakelen en ook je aanpassingsvermogen kan goed op de proef worden gesteld.

Eigenschappen

 • Sterke teamspeler
 • Overwicht en daadkracht
 • Flexibel ingesteld
 • Aanpassingsvermogen

Talen

Heb je kennis van andere talen dan het Nederlands? Dan is dit een van je troeven in je zoektocht naar een andere baan. Niet alle bezoekers die in jouw gebouw rondlopen of die op een festival komen waar jij werkzaam bent zullen de Nederlandse taal machtig zijn. Laat zien welke talen jij beheerst. Een meertalige beveiliger kan zomaar meer kans maken op die ene functie.

Talen

Nederlands – moedertaal

Engels – vloeiend

Duits vloeiend

Lay-out van je beveiligers cv

Niet alleen de inhoud van je beveiligers cv moet goed zijn, ook zul je moeten nadenken over het uiterlijk van je curriculum vitae. Je werkt in een serieuze branche en dit gevoel kun je doorzetten in de lay-out van je cv. Zorg voor rustige ‘veilige’ kleuren zoals groen of blauw. Door te werken met opsommingsteken of voortgangsbalken ziet de recruiter in één oogopslag waar je goed in bent en waar jouw kracht ligt. Kies een template dat hier op aansluit en voor je het weet sta jij voor de deur van je nieuwe baan.

Maak nu je eigen beveiligers cv!

Delen via:
CV.nl
Redactie
Met praktische tips, marktinzichten en deskundig advies helpt het team van CV.nl werkzoekenden een sterke CV en sollicitatiebrief te schrijven. Zo draagt het team bij aan de volgende stap in een geslaagde carrière.

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken