CV voorbeeld manager, teamleider en leidinggevende
Geschreven door CV.nl, Redactie • Laatst bijgewerkt op 5 februari 2024

CV voorbeeld manager, teamleider en leidinggevende

Toe aan een nieuwe baan en wil je als manager, teamleider of leidinggevende aan de slag? Dan heb je een sterk cv nodig waarmee je boven al die andere papiertjes uitsteekt. Jouw cv moet namelijk uitstralen dat jij als geen ander weet hoe je ervoor zorgt dat alles op rolletjes verloopt. Solliciteer je op een functie als sales manager, operationeel manager of marketing manager? Bij elke managementfunctie is het essentieel om je sterke punten en de resultaten die hebt geboekt in eerdere posities naar voren te brengen op je managers cv. Het is aan jou om aan te tonen dat jij geschikt bent voor de rol.

Een manager is iemand die leidinggeeft aan een of meerdere personen. De taken van een manager of leidinggevende bestaan onder andere uit plannen, organiseren, monitoren en leidinggeven. Als manager is het jouw verantwoordelijkheid om een strategie te implementeren om de bedrijfsdoelstellingen te verwezenlijken. Ook zet je jouw medewerkers aan het werk en controleer je of de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Naast leidinggeven aan je team is het tevens je taak om nieuwe medewerkers te werven, ze te begeleiden en soms ook te ontslaan. Je moet dus stevig in je schoenen staan als leidinggevende.

Personalia

Jouw managers cv moet als eerste je persoonlijke informatie bevatten. Een werkgever wil weten wie je bent, waar je woont en hoe hij of zij je kan bereiken. Daarnaast vermeld je je geboortedatum en andere relevantie informatie. Het noemen van je LinkedIn-profiel op een managers cv is eigenlijk niet meer weg te denken. Op deze manier heeft de recruiter in een oogopslag een uitgebreid en compleet overzicht van jouw functies en de bedrijven waar je hebt gewerkt. Als je collega’s en leindinggevenden vraagt om feedback te geven op jouw kunnen, is dit ook te zien op jouw LinkedIn-profiel. Hiermee heb je een mooie troef in handen. Een foto op je cv plaatsen doet het ook altijd goed want een foto zegt meer dan duizend woorden. Zorg er wel voor dat je een foto kiest waar je glimlachend op staat.

Personalia

Naam: Kendra Riks

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 5 mei 1988

LinkedIn: www.linkedin.com/kendrariks

Persoonlijk profiel

Leidinggevende functies vervullen een belangrijke rol binnen een bedrijf. Wil je opvallen met jouw cv, voeg dan een korte tekst toe over je persoonlijkheid en je kernkwaliteiten. Dit doe je onder het kopje ‘Persoonlijk profiel’. Een mooie manier om de aandacht van je toekomstige werkgever te trekken en jezelf aan te prijzen.

Persoonlijk profiel

Ik heb 10 jaar ervaring als manager waarbij productiviteit, daadkracht en heldere communicatie mijn sterke punten zijn. Als leidinggevende kan ik goed luisteren, keuzes maken en delegeren. Ik zorg er dagelijks voor dat alle neuzen dezelfe kant op staan.

Opleidingen en cursussen

Het beroep van manager is erg breed en er is dan ook niet een speciale opleiding om leidinggevende te worden. Zet daarom altijd jouw gevolgde opleiding op je managers cv zodat de lezer een idee krijgt van jouw achtergrond. Zo kun je manager worden met een opleiding Bedrijfskunde, maar ook met een studie Economie. Zelfs zonder hbo- of wo-opleiding kun je manager worden als je beschikt over voldoende ervaring en vaardigheden.

Natuurlijk plaats je ook aanvullende cursussen en trainingen op je curriculum vitae. Heb je bijvoorbeeld een cursus Onderhandelen of Adviesvaardigheden gevolgd dan noteer je die bij het onderdeel ‘Cursussen’.

Opleiding

September 2006 – juni 2010, Hbo Bedrijfskunde, De Haagse Hogeschool, Den Haag

Cursussen

Onderhandelen – 2009, behaald

Adviesvaardigheden – 2008, behaald

Projectmanagement – 2007, behaald

Werkervaring

Voor het vervullen van een managementfunctie is het hebben van werkervaring belangrijk. Leg bij elke functie uit wat je taken en verantwoordelijkheden waren en eventueel welke resultaten je hebt behaald. Weinig managementervaring? Dat hoeft zeker niet te betekenen dat je de baan niet krijgt. Juist als je jong bent en niet zo veel ervaring hebt, heb je des te meer reden om je te willen bewijzen. Jonge leidinggevenden hebben een frisse blik en vaak andere inzichten dan de oudere garde. Verwerk deze instelling in je cv om de recruiter ervan te overtuigen dat je, ook met minder ervaring, geschikt bent voor de job.

Werkervaring

Februari 2012 – heden, Manager, BESTI, Utrecht

Als manager bij een groot wegenbouwbedrijf bestaan mijn taken en verantwoordelijkheden uit:

 • leidinggeven aan een team van 10 medewerkers
 • coachen en motiveren van het team
 • communiceren met een goede balans tussen de menselijke en zakelijke kant
 • voeren van een strategisch inkoopbeleid
 • onderhandelen over prijs, kwaliteit en levertijd
 • in kaart brengen van risico’s

Juni 2010 – januari 2012, Assistent manager inkoop, Cardeal, Utrecht

Als assistent manager inkoop was het mijn taak om:

 • te assisteren bij het afhandelen van inkoopcondities
 • contacten met leveranciers te onderhouden en te managen
 • zorg te dragen voor een vloeiend operationeel inkoop- en bestelproces
 • ondersteuning te bieden aan de manager inkoop

Vaardigheden

Probeer je cv altijd zoveel mogelijk af te stemmen op de vacaturetekst. Vragen ze om een manager die goed is in taken uitdelen? Noteer dan dat je over een delegerend vermogen beschikt.

Beschikken over goede communicatieve vaardigheden is essentieel als je een managementrol vervult. Weet wat je tegen wie kunt zeggen en kies je woorden zorgvuldig. Naast goed kunnen communiceren is het ook belangrijk dat je je oor te luister legt om anderen te horen.

Natuurlijk is leiderschap niet weg te denken als je het over de functie van manager hebt. Leiderschap werkt twee kanten op. Aan de ene kant moet je over charisma beschikken zodat mensen doen wat jij vraagt. Aan de andere kant moet je respect opbouwen zodat jouw medewerkers het ook accepteren als jij de slecht nieuwsbrenger bent.

Met het benoemen van je sterke punten en je kennis en vaardigheden kan de recruiter jouw managers cv matchen met de vacature.

Vaardigheden

 • Plannen en organiseren
 • Projectmanagement
 • Verandermanagement
 • Coaching
 • Teambuilding
 • Projectmanagement tools

Eigenschappen

 • Overtuigingskracht
 • Delegerend vermogen
 • Goed in samenwerken

Lay-out

Een managementfunctie brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee en is een serieuze zaak. Laat dit gevoel ook terugkomen in je managers cv. Een curriculum vitae met veel kleur en een drukke indeling geeft geen goed beeld van jouw kwaliteiten als leidinggevende. Kies liever voor een strak, overzichtelijk en zakelijke lay-out. Er bestaan vele mooi vormgegeven zakelijke templates die uitermate geschikt zijn voor een managers cv.

Maak nu zelf je eigen managers cv!

Delen via:
CV.nl
Redactie
Met praktische tips, marktinzichten en deskundig advies helpt het team van CV.nl werkzoekenden een sterke CV en sollicitatiebrief te schrijven. Zo draagt het team bij aan de volgende stap in een geslaagde carrière.

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken