Maak je CV als fotomodel

Maak in een handomdraai een professioneel CV. Gemakkelijk invullen en direct downloaden. Start met je CV!

CV maken
CV voorbeeld fotomodel

Voorbeeld CV fotomodel

Vacatures voor fotomodellen zijn er niet in overvloed, maar zeker wel te vinden. Veel opdrachten kun je ook vinden via een modellen- of castingbureau. Wil je model worden, dan moet je je potentiële werkgever voorzien van een goed cv en een professioneel portfolio. Deze tips helpen je bij het creëren van een geslaagd fotomodellen cv.


Als fotomodel sta je voor de camera en show je bijvoorbeeld kleding, sieraden of andere producten. Het doel van een dergelijke foto is om de kijker over te halen de kleding die je aan hebt, de sieraden die je om hebt of het product dat je vasthoudt ook te kopen. Elk product en elke fotoshoot is anders en daarom zijn er ook veel verschillende soorten modellen:


 • Fashion model
 • Plus-size model
 • Petite model
 • Sportmodel
 • Handmodel
 • Commercieel model
 • Lingeriemodel
 • Glamourmodel
 • Naaktmodel
 • Promotiemodel 


Een fotomodel wordt voorzien van de juiste kleding, make-up, hairstyling en accessoires. Daarna ga je aan het werk met de fotograaf die jou in een groot aantal foto’s wil zien met verschillende poses en gezichtsuitdrukkingen. Na de fotoshoot worden er enkele foto’s uitgekozen die gebruikt worden voor bijvoorbeeld een advertentie of folder.Personalia

Je begint je fotomodellen cv met je naam. Daarna volgen je adres, je geboortedatum, je e-mailadres en je telefoonnummer. Wat belangrijk is voor een functie als fotomodel zijn je uiterlijke kenmerken. Een werkgever wil graag weten wat je lengte en gewicht is, maar ook welke haarkleur je hebt of welke kleur ogen. Op basis van deze informatie kan de recruiter alvast een eerste selectie maken. Wat verder ook zeer belangrijk is op je cv is het vermelden van een portfoliowebsite mocht je deze hebben. Schrijf dus zeker de link naar je website bij je persoonlijke gegevens.


Personalia

Naam: Jade Vermaren

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 21 januari 1997

Website: www.jadevermaren.nl

Geslacht: vrouw Lengte: 175 cm

Gewicht: 62 kg

Haarkleur: donkerbruin Kleur ogen: lichtbruin  


Persoonlijk profiel

Meestal is een werkgever niet alleen op zoek naar een mooie buitenkant, maar wil hij of zij ook wat meer weten over de persoon achter het cv. Hiervoor is het persoonlijk profiel op je fotomodellen cv uiterst geschikt. In een profielschets schrijf je in enkele zinnen iets over jezelf, over hoe je werkt en wat je ambities zijn.


Persoonlijk profiel

Als fotomodel word ik veelal geboekt als fashion model en handmodel voor verschillende uitgaven waaronder catalogi, online beeldmateriaal en advertenties. Ik hou van uitdagingen op de werkvloer en kan enorm genieten van de bedrijvigheid tijdens een fotoshoot. Een van mijn passies is extreme make-up en ik hoop in de nabije toekomst hiermee gave opdrachten te mogen doen. 


Opleidingen en cursussen

Om fotomodel te worden hoef je niet een bepaalde opleiding of cursus te volgen. Je kunt bijvoorbeeld toevallig gescout worden door een modellen- of castingbureau. Maar je kunt je zelf ook aanmelden als model. Hoewel je geen specifieke opleiding nodig hebt, bieden veel modellenbureaus zelf opleidingen aan. Binnen een aantal weken leer je je zelfbeeld en zelfvertrouwen te verbeteren, in welke houding en posities je het beste kunt poseren en bijvoorbeeld hoe je jezelf als model kunt verkopen. Wat je wel nodig hebt is een goede Engelse spreekvaardigheid. Er worden in de modellenwereld veel Engelse termen gebruikt. En zeker als je gaat reizen voor je werk is de Engelse taal een must.


Opleidingen

September 2015 – juni 2019 Fashion Design, Deltion College, Zwolle 


Cursussen

2020 Cameratraining

2019 Catwalk cursus

2018 Modellenopleiding 


Werkervaring

Het meest belangrijke onderdeel, naast je uiterlijk, is je werkervaring. Werkgevers willen graag recent werk van je zien en weten of je ervaring hebt in de modellenbranche. Heb je fotoshoots gedaan met een fotograaf waarvoor je alleen de foto’s hebt gekregen? Ook onbetaald werk valt onder werkervaring.


Werkervaring

Juli 2019 - heden Handmodel, My Jewels, Utrecht

Als handmodel voor een bekend sieradenmerk worden er wekelijks foto’s en video’s gemaakt van nieuw binnengekomen producten. Samen met de fotograaf zorg ik voor afwisselend beeldmateriaal. In mijn rol als handmodel zorg ik er bij elke fotoshoot voor dat mijn handen en nagels tot in de puntjes zijn verzorgd.


Mijn verdere taken zijn:

 • Pro-actief meedenken voor verschillende poses
 • Mond-tot-mondreclame om de bekendheid van het merk te versterken
 • Zelf afspraken inplannen met de fotograaf 


Portfolio

In de modellenwereld kun je als model niet zonder fotoboek. Een goed portfolio kan namelijk het verschil betekenen tussen wel een opdracht krijgen en niet. Het beste schakel je hiervoor een professionele fotograaf in. Naast een fotoboek, kun je ook een portfolio toevoegen aan je curriculum vitae. Hierin neem je op in welke bladen je bijvoorbeeld hebt gestaan of voor welke merken je model hebt gestaan. 


Portfolio

 • Handmodellenwerk voor het nagellakmerk NAILZ
 • Modellenwerk voor de catalogus van Neckermans
 • Modellenwerk voor een uitgave van GlamourTime 


Vaardigheden en eigenschappen

Als fotomodel moet je beschikken over bepaalde vaardigheden en eigenschappen. Je moet goed kunnen werken onder druk. Tijdens een fotoshoot worden meestal veel aanwijzingen gegeven die je nauwgezet moet opvolgen. Ook moet je punctueel zijn en gedisciplineerd. Op tijd komen is een must in de modellenwereld en je maakt lange dagen. Communicatief sterk zijn is ook een vaardigheid die je op je cv kunt zetten. Je moet namelijk goed kunnen omgaan met fotografen, opdrachtgevers en andere modellen. 


Vaardigheden

Communicatieve vaardigheden – zeer goed


Eigenschappen

Werken onder druk

Geduldig

Punctueel

Gedisciplineerd

Goed feedback ontvangen 


Talenkennis

Ga je werken als fotomodel dan kun je in een internationale wereld terechtkomen van binnen- en buitenlandse fotografen en opdrachtgevers. Uiteraard spreek je algemeen beschaafd Nederlands, maar als je daarnaast een of meerdere vreemde talen spreekt, geef je je cv net dat beetje extra. Vermeld dus je talenkennis op je fotomodellen cv.


Talenkennis

Nederlands – moedertaal

Engels – vloeiend

Duits - goed 


Lay-out van je fotomodellen cv

Zodra er een vacature online komt voor de functie van fotomodel zullen er al snel vele reacties binnenstromen van kandidaten. Daarom is het belangrijk dat jij je met je fotomodellen cv onderscheidt van de rest. Dit kun je doen door een professionele foto toe te voegen. In de modellenwereld zijn foto’s een belangrijk middel om te laten zien wat je kunt. Kies daarom bijvoorbeeld een foto waarop je poseert in een bepaalde positie. Wil je extra opvallen? Dan kun je er ook over denken om een presentatie toe te voegen aan je sollicitatie.


Niet alleen jij moet er goed uitzien, ook het uiterlijk van je cv is essentieel. Zelf geen tijd om een goede opmaak in te stellen? Aan de hand van een professioneel cv template maak jij binnen drie stappen een geslaagd cv. Voeg daar een mooie accentkleur aan toe en je bent klaar voor een carrière als fotomodel.


Maak meteen je eigen fotomodellen cv!

CV Google Docs

Een professioneel CV maken met Google Docs

Je hebt een interessante vacature gevonden en nu wil je een cv opstellen om te kunnen solliciteren op de baan. Maar wat als je niet beschikt over een tekstverwerkingsprogramma? Of je hebt werkt altijd...

Lees verder »
CV voorbeeld tandarts

Voorbeeld CV tandarts

Net afgestudeerd als tandarts of op zoek naar een nieuwe uitdaging? Er is een grote vraag naar tandartsen dus een geschikte vacature vinden hoeft niet heel moeilijk zijn. Je vergroot je mogelijkheden...

Lees verder »
CV voorbeeld reisleider of reisbegeleider

Voorbeeld CV reisleider

Hoewel meer en meer mensen ervoor kiezen om zelf hun reis te boeken en te organiseren, zul je met wat zoekwerk nog steeds een leuke baan als reisleider of reisbegeleider vinden. Zowel vacatures in het...

Lees verder »