Maak je CV als verkoopmedewerker

Maak in een handomdraai een professioneel CV. Gemakkelijk invullen en direct downloaden. Start met je CV!

CV maken
CV voorbeeld verkoper of verkoopmedewerker

Voorbeeld CV verkoopmedewerker

Geregeld verdwijnen er vertrouwde winkels uit het straatbeeld. Online shoppen wordt namelijk steeds groter. Toch wil een groot deel van de klanten producten toch het liefst in de winkel zien en voelen. Er zijn nog steeds veel vacatures te vinden voor een functie als verkoper of verkoopmedewerker. Wil je graag bij de recruiter of je toekomstige baas in het oog springen? Zorg voor een goed en professioneel verkopers cv. 


Als verkoper of verkoopmedewerker is het jouw taak om een product of dienst aan de man te brengen. Je moet beschikken over een goede vakkennis om de klant te overtuigen voor jouw product te kiezen. Naast een adviserende rol zijn er ook administratieve werkzaamheden die komen kijken bij een baan in het verkoopwezen. Zoals voorraden bijhouden, nieuwe verkoopwaar bestellen, in ontvangst nemen van binnenkomende goederen en ervoor zorgen dat de koopwaar op de juiste manier wordt geadministreerd. Uiteraard hoort het magazijn schoonmaken en opgeruimd houden er ook bij. Nadat de producten binnen zijn gekomen, moeten ze de winkel in en is het jouw taak om de winkel er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien.



Personalia

Je begint je verkopers cv altijd met het vermelden van je persoonlijke gegevens. De recruiter of toekomstige werkgever wil graag van je weten hoe je heet, waar je woont en hoe ze contact kunnen opnemen met je. Let er op dat je goed controleert of je e-mailadres en telefoonnummer correct zijn. Het zou zonde zijn als je de baan misloopt omdat je een oud telefoonnummer hebt ingevoerd. Verder kun je een link toevoegen naar je LinkedIn-profiel als je die hebt. Soms is het ook slim om je rijbewijs te vermelden, zeker wanneer het een verkoopfunctie is waarbij je naar klanten toe moet. En bij een sollicitatie naar een representatieve functie hoort ook een goede pasfoto van jezelf.


Personalia

Naam: Janneke Klerk

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 1 juli 1993

LinkedIn: linkedin.com/jannekeklerk

Rijbewijs: B 


Persoonlijk profiel

De beste manier om een baan in de wacht te slepen, is de lezer ervan te overtuigen aan de hand van je cv dat jij de meest geschikte kandidaat bent. Een van de manieren om dit te doen, is door het schrijven van een sterk persoonlijk profiel. In deze profielschets laat je zien wie je bent, hoeveel ervaring je hebt en wat jij kunt bijdragen aan het bedrijf. Schroom niet en verkoop jezelf in een paar zinnen. Dat is immers je werk!


Persoonlijk profiel

Als verkoopmedewerker heb ik 5 jaar ervaring en maak ik het mijn doel om de gestelde verkoopdoelstellingen te overtreffen. Ik heb een diepgaande kennis van het verkoopproces en houd altijd rekening met de menselijke en emotionele aspecten van kopen en verkopen. Mijn sterke sociale vaardigheden stellen me in staat om een goede relatie op te bouwen met klanten, collega’s en externe partijen. 


Opleidingen en cursussen

Bij het verkopen van diensten of producten komt veel kijken. Daarom moet je als verkoper of verkoopmedewerker vaak beschikken over een diploma. Er zijn veel verschillende opleidingen die je opleiden tot verkoper. Het is aan te raden om je gevolgde opleiding goed te omschrijven. Heb je bijvoorbeeld een BBL-opleiding gevolgd, dan beschik je al over een aantal jaar extra werkervaring. Handig dus om te vermelden op je verkopers cv.


Opleidingen

September 2012 – juni 2015 Verkoopspecialist detailhandel ROC, Utrecht 


Cursussen

 • Klantgericht verkopen – 2016
 • Masterclass sales – 2019 


Werkervaring

Bij het solliciteren naar een baan in de verkoop moet je er altijd rekening mee houden dat de persoon die jouw sollicitatie leest zelf wel eens een senior verkoopmedewerker zou kunnen zijn. Zorg er dus voor dat je een goed geschreven cv verstuurd. Hierbij wordt er gekeken naar je opleiding, je vaardigheden en je werkervaring. Maar ook hoe goed jij jezelf presenteert. Het kopje ‘werkervaring’ is daar het perfecte middel voor. Hier kun je per functie omschrijven wat je taken zijn, maar belangrijker nog, wat je verkoopprestaties zijn.


Werkervaring

September 2015 – heden Assistent store manager Look, Utrecht 

Als verkoopmedewerker werk ik onder de verantwoordelijkheid van de filiaalleiding en adviseer ik klanten bij het uitzoeken van een nieuwe garderobe. Dankzij mijn klantgerichte aanpak heb ik samen met het team een extra jaaromzet gerealiseerd van 15%.

 • Adviseren van klanten tijdens hun aankoopproces en de wensen van de klant op de juiste manier vertalen naar de perfecte outfit
 • Opbouwen van een vertrouwensband met de klant zodat ze terugkomen
 • Zorgen, door middel van Visual Merchandising richtlijnen, dat de winkel er altijd goed verzorgd en schoon uitziet 


Vaardigheden

Werken in de verkoop betekent dat je over bepaalde vaardigheden en eigenschappen moet beschikken. Je moet bijvoorbeeld sociaal zijn, commercieel ingesteld zijn en kunnen luisteren. Ook vak- en productkennis zijn belangrijk en wil je een stapje hoger en als filiaalmanager aan de slag, dan zijn leidinggevende en motiverende kwaliteiten ook van belang. Kun je goed omgaan met bepaalde kassa- of boekhoudsystemen? Schrijf ze op. Voor een recruiter kan dit soort informatie de doorslaggevende factor zijn in het wel of niet krijgen van de baan.


Vaardigheden

 • Commercieel inzicht – zeer goed
 • Communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • Lightspeed – zeer goed
 • Mpluskassa –goed 


Eigenschappen

 • Klantvriendelijk
 • Assertief
 • Goed kunnen luisteren 


Talen

Wanneer je in de detailhandel werkt, kun je ook klanten tegenkomen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Om ze toch goed van dienst te kunnen zijn, is het een grote plus als je andere talen spreekt. Vermeld je talenkennis dan ook om je cv zodat de lezer weet dat je ook kunt werken met internationale klanten.


Talen

 • Nederlands - moedertaal
 • Engels - vloeiend
 • Duits – goed 


Lay-out van je verkopers cv

Sta je in de winkel, dan ben jij het boegbeeld van het bedrijf. Je besteedt veel aandacht aan hoe je eruit ziet en of je representatief overkomt. Datzelfde geldt ook voor je curriculum vitae. De inhoud en het taalgebruik zijn belangrijk, maar ook de vormgeving moet goed zijn. Door gebruik te maken van koppen, titels en voldoende witruimte creëer je een overzichtelijk cv. Je kunt ook kiezen om gebruik te maken van een professioneel ontworpen template zodat je je verkopers cv de juiste look geeft.


Maak nu je cv als verkoopmedewerker!

CV voorbeeld personal trainer of fitnessinstructeur

Voorbeeld CV personal trainer

De voeding- en bewegingsbranche is volop in ontwikkeling en mensen worden zich steeds bewuster van hun gezondheid. De baankansen voor personal trainers zijn dan ook prima. Zeker als je bereid bent om...

Lees verder »
CV Google Docs

Een professioneel CV maken met Google Docs

Je hebt een interessante vacature gevonden en nu wil je een cv opstellen om te kunnen solliciteren op de baan. Maar wat als je niet beschikt over een tekstverwerkingsprogramma? Of je hebt werkt altijd...

Lees verder »
CV titel

Titel op je CV

De eerste pagina van je curriculum vitae is het krachtigste wapen om een goede eerste indruk achter te laten. Recruiters en werkgevers spenderen maar kort de tijd aan elk cv dat ze ontvangen. Opvallen...

Lees verder »