CV voorbeeld accountmanager of vertegenwoordiger

CV voorbeeld accountmanager of vertegenwoordiger

De rol van accountmanager of vertegenwoordiger is een veelgevraagde functie. In vrijwel alle sectoren en branches kun je als accountmanager aan de slag. Er is dus een enorme vijver om naar een geschikte salesfunctie te vissen. Normaalgesproken breng je als verkoper producten en diensten aan de man, nu is het zaak dat je jezelf goed op de kaart zet. Wil je solliciteren op een interessante verkoopfunctie? Maak dan eerst een goed en professioneel accountmanagers cv.

Als accountmanager ben je de vertegenwoordiger van het bedrijf waar je voor werkt. Je bent verantwoordelijk voor de relatie tussen jouw klanten en het bedrijf, de zogenaamde accounts. Dit betekent dat je contacten onderhoudt met ze, vraagt naar hun wensen en dat je ze op de hoogte houdt van veranderingen. Ook zul je als account manager nieuwe klanten moeten werven. Binnen een verkoopfunctie moet je beschikken over goede communicatieve vaardigheden, een luisterend oor en moet je geduldig zijn. Om goede deals te kunnen maken, heb je ook een bepaalde overtuigingskracht nodig.

Personalia

Een cv bevat altijd je persoonlijke gegevens zoals je naam, adres en je contactgegevens. Als accountmanager is dit niet anders. Jouw voornaamste taak is contact met klanten, dus zorg er voor dat jouw contactgegevens correct zijn zodat de recruiter je kan bereiken. Het is voor potentiële werkgevers fijn om te weten met wie ze in zee gaan en of de informatie in het accountmanagers cv ook klopt. Daarvoor kan LinkedIn een hele mooie toevoeging zijn op je curriculum vitae. Zo kan de lezer kijken naar reviews en feedback die je hebt ontvangen van vorige werknemers en klanten. Voeg ook een goede foto toe aan je cv.

Personalia

Naam: Lynda Claasen

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Utrecht

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 16 juni 1990

LinkedIn: linkedin.com/lyndaclaasen

Persoonlijk profiel

Werk je als accountmanager of vertegenwoordiger? Dan zit verkopen in je bloed en weet je precies hoe je mensen moet overtuigen. Dat is precies wat je ook op je account managers cv doet. Begin met je persoonlijk profiel. Hierin beschrijf je jezelf in een aantal zinnen. Laat zien dat je passie hebt voor het verkoopvak, dat je enthousiast bent en loyaal en dat je gaat voor resultaat. Aan de hand van het tekstje in je persoonlijk profiel wil je de lezer nieuwsgierig maken naar de rest van je curriculum vitae.

Persoonlijk profiel

Als gemotiveerde en toegewijde account manager voer ik mijn taken met passie uit. Uitdagingen? Daar bijt ik me graag in vast om pas los te laten zodra alle doelstellingen behaald zijn. Door effectief te netwerken en tussen de regels door te lezen overtuig ik potentiële klanten ongeacht de aangeboden dienst of product.

Opleidingen en cursussen

Noteer altijd de opleiding(en) die je hebt gevolgd. Om accountmanager te worden is er namelijk geen specifieke opleiding. Zo kun je vertegenwoordiger worden met een hbo-opleiding Commerciële Economie, maar ook met Marketing Management. Hoewel de verschillende opleidingen overlap hebben, richten ze zich net op een andere tak van sport. Daarom is het goed om dit te vermelden op je accountmanagers cv.

Opleiding

September 2008 – juni 2012, Hbo Commerciële Economie, Hogeschool Leiden, Leiden

Na je opleiding zul je waarschijnlijk cursussen volgen of gevolgd hebben om goed bij te blijven in je salesfunctie. Een cursus Effectief Beïnvloeden of Customer Journey zijn goed om te laten zien op je cv. Het toont dat je je kennis blijft vergroten.

Cursussen

Customer Journey (behaald) – 2018

Social Media Marketing (behaald) – 2016

Effectief Beïnvloeden (behaald) - 2013

Werkervaring van een account manager

Ook het kopje ‘Werkervaring’ is zeer geschikt om je overtuigingskracht te laten werken. Kijk goed naar de functietitel die genoemd wordt in de vacature en pas hier je cv op aan. Dit kan zijn accountmanager, maar ook verkoper of vertegenwoordiger. Daarna omschrijf je de werkzaamheden die je hebt uitgevoerd. Wees hierbij zeker niet te bescheiden, maar laat zien welke successen je hebt gehaald en welke resultaten je hebt neergezet. Pas wel op dat je ook niet te arrogant overkomt maar kies de gulden middenweg.

Werkervaring

Oktober 2016 – heden, Accountmanager, Davio Utrecht

In mijn rol als accountmanager ben ik het wereldwijde aanspreekpunt voor partners en heb ik onder andere de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

 • uitbreiden en beheren van een eigen klantenportefeuille gericht op digitale diensten
 • werven van klanten en partners
 • vertegenwoordigen op beurzen
 • opstellen en opvolgen van offertes

November 2012 – oktober 2016, Junior accountmanager, Simply the Best Leiden

Als junior accountmanager bij een bedrijf dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid op de werkvloer heb ik de volgende taken uitgevoerd:

 • interesse wekken bij organisaties binnen verschillende bedrijfstakken en contactmomenten genereren met HR-afdeling
 • meedenken over de ontwikkeling en uitvoering van diverse marketingactiviteiten
 • opstellen van accountplannen en jaarplannen voor volume, omzet, marge en promotie

Eigenschappen

Natuurlijk is geen enkel persoon gelijk, maar als account manager zul je waarschijnlijk over de volgende eigenschappen beschikken:

 • Overtuigen
 • Motiveren
 • Inlevingsvermogen
 • Oplossingsgericht
 • Klantvriendelijk
 • Representatief
 • Proactief

Probeer je eigenschappen ook terug te laten komen in de rest van je sales cv zoals bij het kopje ‘Werkervaring’ en in je persoonlijke profiel. Laat de lezer weten dat je denkt in oplossingen, ook als een klant een complex probleem heeft. En dat je iemand bent die zich aan de afspraken houdt. Zo laat je zien dat jij je klanten serieus neemt.

Nevenactiviteiten

Heb je nevenactiviteiten die relevant zijn voor je sollicitatie? Neem ze op in je accountmanagers cv. Heb je een bijbaan gehad als host of hostess op evenementen? Dan laat je zien dat je representatief bent en dat je om kunt gaan met verschillenden soorten klanten. Zet jij je in voor een vrijwilligersorganisatie? Dan weet waarschijnlijk hoe je nieuwe donateurs moet werven en mensen moet overtuigen.

Nevenactiviteiten

 • Mei 2018 – heden, Voorzitter vrijwilligersorganisatie Freewheel, Utrecht
 • Januari 2010 – augustus 2012, Hostess EventBiz, Leiden

Talen

Omdat je als accountmanager in vrijwel elke branche aan de slag kunt, is het mogelijk dat je ook met internationale bedrijven in contact komt. Talenkennis is hierbij essentieel. Toon daarom jouw kennis van de talen die je beheerst. Een account manager die zijn of haar talen spreekt, heeft meer kans om gevraagd te worden voor een gesprek.

Talen

Nederlands – moedertaal

Engels – vloeiend

Duits – goed

Frans – goed

Lay-out van een accountmanager cv

Je hebt het al in het begin van dit artikel gelezen: als accountmanager ben je de vertegenwoordiger van het bedrijf waar je werkt. Jij bent het visitekaartje. Zorg er voor dat je niet alleen zelf representatief bent, maar geef ook de lay-out van je curriculum vitae een professionele en verzorgde uitstraling. Een overzichtelijke opbouw van het cv is ook van belang: werk met lijstjes en opsommingen en laat zien wie je bent, wat je hebt gedaan en hoe gemotiveerd je bent.

Maak nu zelf een accountmanager cv!

Delen via:

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken