CV voorbeeld apotheker
Geschreven door CV.nl, Redactie • Laatst bijgewerkt op 5 februari 2024

CV voorbeeld apotheker

Solliciteer je op een baan in de farmaceutische sector als apotheker of farmaceut? Dan heb je een professioneel en goed geschreven apothekers cv nodig. Op jouw cv kan de toekomstige werkgever onder andere lezen welke opleiding je hebt gevolgd en waar je hebt gewerkt. Om tot een goed apothekers cv te komen, kun je gebruikmaken van onderstaande tips.

Een apotheker wordt ook wel farmaceut genoemd en is verantwoordelijk voor het verstrekken van geneesmiddelen. Als apotheker ben je werkzaam in een apothekerspraktijk of bijvoorbeeld in een bereidingsapotheek van een ziekenhuis of universiteit. Ook kun je als apotheker werken in een laboratorium. Je moet goed kunnen luisteren naar klachten van cliënten en daarop in kunnen spelen bij het vinden van de juiste geneesmiddelen. Een van de belangrijkste taken van een apotheker is het controleren en interpreteren van voorgeschreven recepten. Je dient altijd de combinatie en dosering van geneesmiddelen te controleren. Zijn er onduidelijkheden, dan pleeg je overleg met de betrokken arts. Andere werkzaamheden van een apotheker zijn:

 • Contacten onderhouden met collega’s en verzekeraars
 • Leidinggeven aan apotheekassistenten
 • Geneesmiddelen bereiden
 • Voorlichting geven aan cliënten over de werking en het gebruik van medicijnen
 • Uitvoeren van farmaceutisch onderzoek
 • Processen inrichten binnen de apotheek
 • Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van geneesmiddelen

Personalia

Een cv dien je altijd te voorzien van je persoonlijke gegevens. Hiermee begin je dan ook. Zo weet de recruiter met wie hij of zij te maken heeft. Je vermeldt je voor- en achternaam, je adres, je telefoonnummer en e-mailadres en je geboortedatum. Dit zijn de gegevens die je minimaal op je cv zet. Daarnaast kun je ook een link toevoegen naar je sociale media-profiel zoals LinkedIn. Ook een foto op je cv is aan te raden. Cv’s met foto worden beter onthouden dan een cv zonder pasfoto. Wel is het belangrijk dat je een foto kiest met een rustige achtergrond en dat je zakelijke kleding draagt op de foto.

Personalia

Naam: James de Bok

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 1 maart 1990

LinkedIn: www.linkedin.com/jamesdebok

Persoonlijk profiel

Het doel van jouw apothekers cv is om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Hiervoor moet de recruiter of werkgever wel eerst je hele cv doorlezen om te beslissen of je geschikt bent voor de functie. Een goede manier om de lezer warm te maken om door te lezen is het persoonlijk profiel. Laat in je persoonlijk profiel zien wie je bent, hoe je werkt en wat je ambities zijn. Dit geeft de toekomstige werkgever alvast een indruk van wie jij bent als als persoon. Maak je profielschets niet te lang: drie à vier regels zijn genoeg.

Persoonlijk profiel

Ik ben een ervaren en cliëntgerichte apotheker met meer dan zes jaar werkervaring binnen verschillende soorten apotheken. De best mogelijke zorg bieden zie ik als mijn dagelijkse missie en ik geniet dan ook volop van de interactie met cliënten. Mijn efficiënte en doelgerichte manier van werken zorgt voor uitstekende contacten met collega’s, medische professionals en verzekeringsmaatschappijen.

Opleidingen en cursussen

Apotheker word je niet zomaar. Hiervoor moet je een universitaire studie farmacie volgen. Deze studie bestaat uit een driejarige bacheloropleiding en een driejarige masteropleiding. Zo leer je onder andere hoe je met behulp van medicijnen zieke mensen kunt behandelen. Daarnaast bestudeer je de invloed van medicijnen op het menselijke lichaam. Om je verder te specialiseren kun je verschillende cursussen volgen zoals medicatiebegeleiding of klantgericht werken.

Opleidingen

September 2008 – juni 2014 Farmacie, Rijksuniversiteit, Groningen

Cursussen

2018 Privacy in de apotheek

2017 Opiumwet: de toepassing in de apotheek

2015 Medicatiebegeleiding

Werkervaring

Na je opleiding kun je aan de slag als student-apotheker en zo bouw je verder je werkervaring uit. Bij het noteren van je werkervaring omschrijf je je taken zo concreet mogelijk. Hierbij houd je er rekening mee om je werkervaring kort en bondig op te schrijven, eventueel aangevuld met cijfers. Over het algemeen bestaat een curriculum vitae uit zo’n twee pagina’s.

Werkervaring

September 2017 – heden Apotheker, ApotheekCare, Utrecht

In mijn functie als apotheker bij een apotheekketen in Utrecht ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse receptgang, distributie en het kwaliteitszorgsysteem. Daarnaast neem ik deel in verscheidene farmaceutische zorgprojecten. Tevens geef ik leiding aan een team van 45 apotheekmedewerkers.

September 2014 – augustus 2017 Tweede apotheker, KOP Apotheek, Utrecht

Als tweede apotheker was ik verantwoordelijk voor het realiseren van farmaceutische zorg en een adequate bedrijfsvoering. Ik ondersteunde de beherend apotheker in het adviseren van cliënten, artsen en andere partners. Mijn taken bestonden uit:

 • Controle en toezicht op de receptafhandeling
 • Coaching en begeleiding van apotheekassistenten
 • Onderhouden en borging van het kwaliteitssysteem
 • Afhandelen van MFB’s
 • Afnemen cliëntreviews

Stages

Niemand kan een vak leren zonder te oefenen. Deze praktijkervaring doe je op tijdens je stage in een apotheek. Net als bij je werkervaring omschrijf je duidelijk wat je gedaan hebt tijdens je stage en wat je hebt geleerd.

Stages

Januari 2013 – juni 2013 Stagiair apotheker, UMCG, Groningen

Tijdens mijn apothekersstage heb ik stagegelopen in de ziekenhuisapotheek. Ik zette mijn kennis in voor zowel klinische als poliklinische patiënten. Ik vormde de schakel tussen de arts en de patiënt. Mijn taken waren:

 • Voorlichting geven
 • Recepten verwerken
 • Specialistische medicatie rondbrengen
 • Verwerking van informatie in het systeem

Vaardigheden en eigenschappen

Als apotheker stel je het belang van de cliënt centraal. Je moet goed beslissingen kunnen nemen en helder kunnen uitleggen hoe een cliënt de geneesmiddelen moet gebruiken. Tevens dien je te beschikken over goede samenwerkingsvaardigheden. Je zult namelijk veel moeten samenwerken met artsen, collega’s, zorgverzekeraars en geneesmiddelenfabrikanten. Als apotheker is het ook belangrijk dat je kunt leidinggeven. Je geeft leiding aan apothekersassistenten, ondersteunende medewerkers en bezorgers. Uiteraard is nauwkeurig werken een must. Je moet voorgeschreven recepten interpreteren en controleren zodat je de beste zorgt verleent aan cliënten.

Vaardigheden

 • Samenwerkingsvaardigheden – zeer goed
 • Farmaceutische deskundigheid – zeer goed
 • Organisatorische en leidinggevende kwaliteiten – zeer goed

Eigenschappen

 • Nauwkeurig
 • Goed kunnen luisteren
 • Klantgericht

Lay-out van je apothekers cv

Nu je de inhoud van je apothekers cv op orde hebt, is het tijd om te kijken naar de buitenkant. Hoe interessant je cv ook is, is de vormgeving niet goed dan nodigt het niet uit tot lezen. Kies daarom een goede lay-out voor je cv; bijvoorbeeld aan de hand van een cv-template. Maak je je eigen lay-out? Denk er dan aan om genoeg witruimte toe te voegen, koppen en titels te gebruiken waardoor je document leesbaarder wordt en eventueel een accentkleur te gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om een bepaald lettertype te hanteren. Zorg er wel voor dat het geen kermis wordt. Een of twee verschillende lettertypen zijn voldoende. Op deze manier creëer je een apothekers cv die precies bij jou past.

Maak meteen je eigen apothekers cv!

Delen via:
CV.nl
Redactie
Met praktische tips, marktinzichten en deskundig advies helpt het team van CV.nl werkzoekenden een sterke CV en sollicitatiebrief te schrijven. Zo draagt het team bij aan de volgende stap in een geslaagde carrière.

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken