CV voorbeeld personal trainer
Geschreven door CV.nl, Redactie • Laatst bijgewerkt op 5 februari 2024

CV voorbeeld personal trainer

De voeding- en bewegingsbranche is volop in ontwikkeling en mensen worden zich steeds bewuster van hun gezondheid. De baankansen voor personal trainers zijn dan ook prima. Zeker als je bereid bent om wat verder van huis te kijken. Bij een personal trainer is het belangrijk dat de persoon voldoet aan de vacature-eisen, maar ook wordt er gekeken of je in het team past. Om goed voor de dag te komen tijdens de sollicitatieprocedure kun je het beste solliciteren met een professioneel personal trainers cv. Met deze tips kom je al een heel stuk in de goede richting.

Als je als personal trainer werkt dan houd je je bezig met sportbegeleiding. Je geeft persoonlijk advies, instructies en uitleg aan mensen die een bepaald doel voor ogen hebben. Dit doel kan zijn afvallen, je beter in je vel voelen of bijvoorbeeld sterke spieren ontwikkelen. Een personal trainer geeft begeleiding bij het fitnessen en geeft ondersteuning bij het opzetten van bijvoorbeeld een aanvullend dieet. Soms komt het voor dat een klant een medische aandoening heeft of een blessure, dan is het aan de personal trainer om hem of haar door te verwijzen naar de juiste persoon. Een andere belangrijke factor is dat een personal trainer of fitnessinstructeur goed op de hoogte moet zijn van het kunnen van zijn of haar klant. Iemand met rugpijn of iemand die zwanger is, kan niet dezelfde oefeningen doen dan iemand die op topniveau sport. Daarom zorgt een personal trainer voor een geheel op maat gemaakt trainingsschema. 

Personalia

Je professionele personal trainers cv begin je met je NAW- en contactgegevens. Een potentiële werkgever wil de volgende zaken van je weten: je naam, je adres, je geboortedatum, je e-mailadres en je telefoonnummer. Denk goed na of je nog andere relevante informatie kunt toevoegen aan dit onderdeel. Houd je bijvoorbeeld een blog bij met oefeningen en voedingstips of heb je een eigen YouTube-kanaal? Voeg deze dan toe aan je curriculum vitae.

Personalia

Naam: Martine Huizen

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 17 augustus 1998

Website: www.martinehuizen.nl

Persoonlijk profiel

In je nieuwe baan bied je dagelijkse sportbegeleiding aan verschillende klanten. Er moet een klik zijn tussen de personal trainer en de klant. Daarom zoeken werkgevers niet alleen iemand die beschikt over de juiste kennis, maar ook iemand die qua persoonlijkheid past binnen het team. Het toevoegen van een profielschets is een uitstekende manier om te laten zien wie je bent, hoe je werkt en wat je ambities zijn. Geef antwoord op deze vragen en schrijf in een paar regels iets over jezelf.

Persoonlijk profiel

Ik ben een enthousiaste personal trainer en houd ervan om samen met de klant te kijken naar het hoogst haalbare. Mijn positiviteit en mijn doorzettersmentaliteit breng ik graag over op anderen. Ongeacht de leeftijd kan ik me goed verplaatsen in de klant en samen werken we aan de gestelde doelen.

Opleidingen en cursussen

Hoewel je niet perse een diploma hoeft te hebben in de fitnesswereld, heb je een streepje voor als je wel over dit papiertje beschikt. Tijdens je opleiding doe je namelijk essentiële kennis op over voeding, techniek, fysiologie en prestatiepsychologie. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het Fitnesstrainer A-diploma. Als personal trainer of fitnessinstructeur is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Volg je aanvullende cursussen of specialisatiecursussen? Zet deze dan zeker op je cv.

Opleidingen

September 2016 – februari 2017, Fitnesstrainer A, Sport & People, Rotterdam

Maart 2017 – augustus 2017, Fitnesstrainer B, Sport & People, Rotterdam

Cursussen

Masterclass Intermittent fasting – 2018

Bootcamp Pro – 2019

Werkervaring

Wil je aan de slag als personal trainer dan heb je niet alleen ervaring nodig met fitnessen maar ook met leidinggeven en coachen. Recruiters lezen graag in je cv waar je hebt gewerkt, wat jouw functie was en vooral wat je taken waren. Heb je eerder gewerkt als personal trainer? Schrijf ook bijzonderheden op zoals bepaalde soorten klanten waarmee je hebt gewerkt of specifieke trainingsmethoden.

Werkervaring

September 2017 – heden, Allround personal trainer, PowerFit, Utrecht

Als personal trainer help ik leden hun doel te bereiken op een veilige en doordachte manier. Ik maak elk trainingsplan op maat volgens verschillende methodieken waaronder HITT en Les Mills. Ik maak veel gebruik van combinaties van duurtraining, fitnessoefeningen en krachttraining. Daarnaast geef ik groepslessen bootcamp, spinning en kickfit. Mijn taken zijn:

 • Instrueren en motiveren van leden
 • Up-to-date houden van trainingsprogramma’s
 • Coachen van leden om doelen te behalen
 • Geven van personal training en groepslessen
 • Cliëntgesprekken voeren over hun wensen
 • Haalbare doelen vaststellen
 • Rapportages maken

Vaardigheden en eigenschappen

Als personal trainer moet je mensen goed kunnen begeleiden of coachen. Zo geef je duidelijke instructies en aanwijzingen over bijvoorbeeld werkwijze, gezondheid of veiligheid. Daarnaast is integriteit essentieel in dit beroep. Je helpt individuen die naar jou toekomen met een bepaald doel. Jouw eerlijkheid en oprechtheid helpt hen hun doelstellingen te bereiken. Ook dien je flexibel te zijn in je werkdagen en werkuren. Veelal sporten mensen in de avond of in de weekenden na hun werk. Een ander onderdeel dat niet mag ontbreken op je curriculum vitae zijn jouw vaardigheden. Laat dus zien waarin je gespecialiseerd bent.

Vaardigheden

 • Sterke communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • Coachende kwaliteiten – zeer goed
 • Bootcamp – zeer goed
 • HITT – zeer goed
 • Les Mills – zeer goed

Eigenschappen

 • Proactieve houding
 • Flexibel
 • Doorzettingsvermogen

Hobby’s en interesses

Je hebt het in het begin al kunnen lezen: werkgevers kijken ook naar jou als persoon. Past jouw persoonlijkheid in het team? Een mooie manier om te laten zien wie de persoon achter het cv is, is door je hobby’s en interesses te noteren. Uiteraard spreekt het voor zich dat fitness en sporten daar onderdeel van zijn. De lezer is juist op zoek naar iets dat specifiek bij jou hoort. Doe je bijvoorbeeld aan salsa dansen, dan laat je zien dat je gepassioneerd bent en van uitdagingen houdt. Of doe je vrijwilligerswerk voor ouderen? Hiermee toon je aan dat je intrinsiek gemotiveerd bent om je in te zetten voor anderen. Een eigenschap die zeer gewaardeerd wordt als personal trainer.

Hobby’s en interesses

 • Salsa dansen
 • Vrijwilligerswerk met ouderen

Lay-out van je personal trainers cv

De functie ‘personal trainer’ zegt het eigenlijk al: zorg ervoor dat je curriculum vitae professioneel én persoonlijk is. Kies bijvoorbeeld een bepaald lettertype dat bij je past (let wel op dat het een goed leesbaar lettertype moet zijn) of een specifieke kleur. Daarnaast is het slim om voldoende witruimte toe te voegen en gebruik te maken van titels en koppen. Hoe makkelijker je cv te lezen is, hoe eerder een recruiter deze van top tot teen zal doornemen. Je kunt ook een goede professionele lay-out toevoegen aan je cv. Zo heb je binnen een handomdraai een prachtig cv op je pc staan.

Maak meteen je eigen personal trainers cv!

Delen via:
CV.nl
Redactie
Met praktische tips, marktinzichten en deskundig advies helpt het team van CV.nl werkzoekenden een sterke CV en sollicitatiebrief te schrijven. Zo draagt het team bij aan de volgende stap in een geslaagde carrière.

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken