CV voorbeeld tandarts

CV voorbeeld tandarts

Net afgestudeerd als tandarts of op zoek naar een nieuwe uitdaging? Er is een grote vraag naar tandartsen dus een geschikte vacature vinden hoeft niet heel moeilijk zijn. Je vergroot je mogelijkheden nog meer als je bereid bent om te reizen of te verhuizen voor je werk. Om te solliciteren schrijf je een goed tandartsen cv waaruit je kennis en kunde blijkt. De ingrediënten voor die felbegeerde uitnodiging om op gesprek te mogen komen.

Als tandarts ben jij de aangewezen persoon om problemen met de mond of het gebit te verhelpen en voorkomen. Je werkzaamheden bestaan uit het controleren van het gebit op afwijkingen en ziekten. Heb je een probleem geconstateerd? Dan is het aan jou de taak om een behandeling te starten. Behandelingen kunnen bestaan uit het vullen van gaatjes, het reinigen van het gebit, het trekken van kiezen en tanden en bijvoorbeeld het plaatsen van kronen en bruggen. Verder moet je als tandarts de volgende handelingen uitvoeren: verdoven, röntgenfoto’s maken, advies en uitleg geven over mondverzorging en over de behandeling zelf om de patiënt gerust te stellen.

Tandartsen kunnen in een eigen praktijk werken, in een groepspraktijk of in loondienst werkzaam zijn. Meestal werk je door de week, maar het kan ook voorkomen dat je als tandarts avond- en weekenddiensten moet draaien.

Personalia

Je begint je tandartsen cv met je persoonlijke gegevens. Vermeld in ieder geval je voor- en achternaam, je adres, je telefoonnummer, e-mailadres en je geboortedatum. Heb je andere relevante informatie die je wilt delen, zoals je LinkedIn-profiel of bijvoorbeeld een eigen website, dan kun je deze ook bij je personalia noteren. Op een tandartsen cv is het ook aan te raden om een foto van jezelf te plaatsen. Cv’s met foto worden beter onthouden dan een cv zonder pasfoto. Let er bij het kiezen van je foto op dat deze beschikt over een rustige achtergrond, dat je zakelijke kleding draagt en kom binnen met een glimlach.

Personalia

Naam: Martijn de Kuip

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 1 april 1990

LinkedIn: www.linkedin.com/martijndekuip

Persoonlijk profiel

Tandartsen hebben veelal dezelfde opleiding gedaan. Hoe onderscheid je jezelf dan van de overige sollicitanten? Door een persoonlijk tintje toe te voegen aan je curriculum vitae. Laat in je persoonlijk profiel zien wie je bent, hoe je werkt en wat je ambities zijn. Zo krijgt de toekomstige werkgever een indruk van wie jij bent als persoon. Houd er rekening mee dat je je introductie niet te lang maakt, want dan kan de lezer snel afhaken. Een goede profielschets bestaat doorgaans uit drie of vier regels.

Persoonlijk profiel

Ik ben een proactieve tandarts en probeer altijd een persoonlijke band om te bouwen met mijn patiënten. Mijn oprechte interesse zorgt voor een vertrouwensband waardoor ze zich beter op hun gemak voelen en ik mijn patiënten beter kan helpen. In mijn werk is humor mijn kracht: een luchtige sfeer draagt immers bij aan een fijner gevoel in de tandartsstoel.

Opleidingen en cursussen

Tandheelkunde is de opleiding bij uitstek om tandarts te worden. Je kunt jezelf onderscheiden door het vermelden van de titel van je scriptie, het benoemen van eventuele onderscheidingen of het feit dat je cum laude bent afgestudeerd. Een mooie manier om te laten zien dat je een harde werker bent en ambitie in je bloed zit. Na je opleiding is het essentieel om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de tandheelkunde. Vermeld ook nascholingscursussen en trainingen die je hebt gevolgd om je verder te specialiseren.

Opleidingen

September 2008 – juni 2013, Tandheelkunde, Radboud Universiteit, Nijmegen

Cursussen

Endontologie – 2015

Certificeringscursus Invisalign – 2018

Stralingsbescherming - 2019

Werkervaring

Jouw kennis is een van je grootste troeven. Deze kennis kun je opgedaan hebben bij vorige werkgevers, maar ook tijdens stageperioden. Zorg bij het noteren van je werkervaring dat je zo concreet mogelijk je taken omschrijft. Houd er rekening mee dat je je werkervaring kort en bondig opschrijft, eventueel aangevuld met cijfers. Doorgaans bestaat een curriculum vitae uit maximaal twee pagina’s.

Werkervaring

Oktober 2013 – heden, Tandarts, Mondzorg+, Utrecht

Als tandarts binnen een gezondheidscentrum met een compleet team van mondhygiënisten, preventieassistenten, implantologen en orthodontisten specialiseerde ik mij als algemeen practicus. Mijn taken bestaan uit:

 • Diagnoses stellen
 • Uitvoeren van behandelingen
 • Advies en uitleg geven aan patiënten
 • Doorverwijzen naar andere mondzorgprofessionals
 • Werken op locatie bij verpleeghuizen

Vaardigheden en eigenschappen

Precisie is een van de eigenschappen waar je als tandarts over moet beschikken. Je moet nauwkeurig te werk gaan zoals bij het boren van gaatjes en het plaatsen van verdovingen. Daarnaast ben je communicatief sterk zowel richting patiënten als collega’s. Mensen zijn vaak wat nerveus als ze in de stoel liggen, aan jou de taak om ze gerust te stellen. Aan de hand van je vaardigheden en eigenschappen ziet een potentiële werkgever waar je goed in bent en of je past bij de functie. Het is daarom handig om je kwaliteiten zo aan te passen dat ze goed aansluiten bij wat er in de functie gevraagd wordt.

Vaardigheden

 • Communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • Invisalign – zeer goed
 • Dentrix – zeer goed

Eigenschappen

 • Nauwkeurig
 • Goed kunnen luisteren
 • Rustige persoonlijkheid

Hobby’s en interesses

Bij het werken in een tandartsenpraktijk is niet alleen je technische kennis en kunde van belang, maar ook of je persoonlijkheid past binnen het team. Door je hobby’s en interesses te vermelden op je tandartsen cv krijgt de personeelsfunctionaris een betere indruk van je persoonlijke leven en waar je van houdt. Om je cv nog krachtiger te maken kun je hobby’s noteren die te maken hebben met de vacature. Speel je in je vrije tijd bijvoorbeeld in een voetbalteam of doe je een andere teamsport? Dan laat dit zien dat je goed kunt samenwerken met anderen. Een goede eigenschap in een praktijk waar meerdere mondzorgprofessionals werken.

Hobby’s en interesses

 • Handbal
 • Darten
 • Reizen

Lay-out van je tandartsen cv

Een andere manier om op te vallen bij een recruiter is een professionele lay-out toe te voegen aan je tandartsen cv. Houd je cv overzichtelijk door goed gebruik te maken van witruimte, koppen en titels. Een goed ingedeeld document leest een stuk makkelijker dan een overvolle pagina. Ook online kun je je cv omtoveren tot een prachtig document. Zo kun je kiezen uit verschillende ontwerpen die perfect passen bij jou als persoon.

Maak meteen je eigen tandartsen cv!

Delen via:

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken