CV voorbeeld schoonheidsspecialiste
Geschreven door CV.nl, Redactie • Laatst bijgewerkt op 5 februari 2024

CV voorbeeld schoonheidsspecialiste

Schoonheidsspecialistes zijn echte allrounders. Aan de hand van cursussen of trainingen breiden ze hun disciplines uit en vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt. Bij het zoeken naar een nieuwe baan, hoort het schrijven van een goed cv. Dit klinkt misschien lastig, maar met onderstaande tips stel je een professioneel cv als schoonheidsspecialiste op.

Als schoonheidsspecialiste ben je gespecialiseerd in het geven van verschillende behandelingen. Van gezichtsbehandelingen en massages tot huidverbeterende en cosmetische behandelingen. Voordat je een behandeling kunt geven, ga je eerst een huidanalyse uitvoeren aan de hand van een intakegesprek. Het doel van een behandeling is de uiterlijke verzorging van klanten te verhogen of te verbeteren. Naast het behandelen van de huid van lichaam en hoofd zijn de taken van een schoonheidsspecialiste onder andere:

 • Het doorverwijzen van klanten
 • Het opstellen en uitvoeren van behandelplannen
 • De financiële administratie en planning

Personalia

Recruiters of toekomstige werkgevers beschikken graag over je persoonlijke informatie. Daarom zet je je personalia bovenaan op je schoonheidsspecialiste cv en hierin vermeld je de volgende gegevens:

Wat in een functie als schoonheidsspecialiste ook belangrijk is, is het toevoegen van een foto. In je werk als beauty professional ben jij het gezicht van de organisatie waarvoor je werkt. Kies een goede foto uit. Ben je bijvoorbeeld ook make-up artist, dan kun je er voor kiezen om een foto van jezelf op je cv te zetten waarop je te zien bent met speciale make-up. Zo geef je de lezer direct een idee van je kunnen. Verder kan het handig zijn om je rijbewijs te vermelden. Bijvoorbeeld voor bruidsvisagie of behandelingen op locatie kan een werkgever vragen of je je makkelijk kunt verplaatsen.

Personalia

Naam: Inge Penners

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 12 december 1986

Rijbewijs: B

Persoonlijk profiel

Ben je werkzaam als schoonheidsspecialiste dan kijkt een toekomstige baas niet alleen naar je inhoudelijke vakkennis, ook wil hij of zij graag weten wat voor persoon je bent, welke ambities je hebt en of je in het team past. Open daarom je curriculum vitae met een sterk en overtuigend persoonlijk profiel. Een goede profielschets van drie of vier zinnen nodigt namelijk uit om verder te lezen en is een van de eerste stappen richting een sollicitatiegesprek.

Persoonlijk profiel

Ontspanning staat in mijn werk als schoonheidsspecialiste voorop. Door goed te kijken, te luisteren en in te spelen op de wensen van de klant, weet ik als geen ander spanningen weg te nemen en klanten een bijzondere ervaring te bieden. Naast schoonheidsbehandelingen wil ik de komende jaren microblading en visagie meer en meer gaan toepassen in mijn werk om klanten een totaalconcept te bieden.

Opleidingen en cursussen

Om schoonheidsspecialiste te worden kun je verschillende opleidingen en cursussen volgen. Vaak leer je naast het uitvoeren van benodigde handelingen ook sociale en zakelijke vaardigheden die komen kijken bij het runnen van een eigen zaak. Het is daarom van belang dat je je opleiding en gevolgde cursussen opneemt in je cv. Zo krijgt de lezer een idee van de vakkennis die jij in huis hebt.

Opleidingen

September 2011 – juni 2015, Vakpleiding Schoonheidsspecialiste, Scheidegger, Utrecht

Cursussen

Microblading – 2019

Visagie – 2018

Make-up artist - 2017

Werkervaring

In de praktijk doe je de meeste ervaring op. Dit geldt uiteraard ook voor een schoonheidsspecialiste. Laat daarom zien over welke kennis en kunde jij beschikt. Verwerk cosmetische behandelingen die je uitvoert, met welke producten je werkt en vergeet ook de randtaken niet. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van verzorgingsproducten, bijhouden van financiële planningen en werken met kassasystemen. Let er wel op dat je niet alles in je cv propt. Kijk goed naar de vacaturetekst en pas de beschrijving van je werkervaring daarop aan. Over het algemeen is de lengte een cv maximaal twee pagina’s.

Werkervaring

Juni 2017 – heden, Schoonheidsspecialiste, SkinT, Utrecht

Als schoonheidsspecialiste bij een trainings- en beauty salon werk ik in mijn ‘eigen’ salon en geef ik naast schoonheids- en huidbehandelingen ook training aan beginnende schoonheidsspecialistes. Daarnaast voer ik de volgende taken uit:

 • Geven van behandeladviezen
 • Geven van trainingen en demonstraties op vakbeurzen
 • Werken met de nieuwste behandelapparatuur en exclusieve cosmetica zoals Jagler en Umami
 • Opzetten ‘eigen’ praktijk en werven van klanten
 • Financiële administratie

Juni 2015 – juni 2017, Allround schoonheidsspecialiste, Beautiness, Utrecht

In de functie van allround schoonheidsspecialiste was ik verantwoordelijk voor alle voorkomende schoonheidsbehandelingen. Daarnaast leerde ik veel over huidverbeterende behandelingen en massages voor terugkerende klanten. Mijn taken waren:

 • Analyseren van de huid en uitvoeren van passende behandelingen
 • Aanspreekpunt voor gasten en verlenen van de juiste service

Stages

Tijdens je opleiding of cursus leer je het meest over je vak in de praktijk. Zeker als je nog over weinig werkervaring beschikt, zijn het noemen van de stages die je gelopen hebt essentieel. Zo toon je dat je kunt werken in een zakelijke omgeving en dat je bekend bent met het uitvoeren van diverse behandelingen.

Stages

Januari 2015 – april 2015, Stagiair schoonheidsbehandelingen, City Spa, Utrecht

Bij City Spa leerde ik alle facetten die horen bij het runnen van een schoonheidssalon en het uitvoeren van gezichtsbehandelingen. Mijn taken waren onder andere:

 • Reserveringen aannemen
 • Advies geven
 • Producten verkopen
 • Behandelingen uitvoeren
 • Contact onderhouden met masseurs

Vaardigheden

Werken in een schoonheidssalon vraagt om verschillende vaardigheden en eigenschappen. Veelzijdigheid, flexibiliteit, verschillende dingen tegelijkertijd kunnen doen en klantgerichtheid. De meeste schoonheidsspecialistes bieden diverse behandelingen aan zoals massage, visagie en het aanbrengen van kunstnagels. Benoem ook deze vaardigheden op je cv. De klant is koning, zeker in een beauty salon, dus goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn een must.

Vaardigheden

 • Productkennis – zeer goed
 • Sociale en communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • Commercieel ingesteld – zeer goed
 • (Bruids)visagie – zeer goed

Eigenschappen

 • Flexibel
 • Klantgericht
 • Goed kunnen luisteren

Lay-out van je schoonheidsspecialiste cv

Verzorging en uiterlijk zijn in de schoonheidsbranche natuurlijk cruciaal. Niet alleen van je klanten, maar ook van je cv. Zorg daarom voor een professionele en cleane opmaak van je levensloop. Een rommelig document weerspiegelt je handelen als persoon. Een verzorgd cv maakt een goede eerste indruk en vergroot de kans dat de recruiter of toekomstige werkgever verder wil lezen. Een professioneel ontworpen lay-out in een opvallende kleur maakt van jouw cv een mooie binnenkomer.

Klaar voor een volgende stap in je carrière? Maak nu je eigen schoonheidsspecialiste cv!

Delen via:
CV.nl
Redactie
Met praktische tips, marktinzichten en deskundig advies helpt het team van CV.nl werkzoekenden een sterke CV en sollicitatiebrief te schrijven. Zo draagt het team bij aan de volgende stap in een geslaagde carrière.

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken