CV voorbeeld stewardess
Geschreven door CV.nl, Redactie • Laatst bijgewerkt op 5 februari 2024

CV voorbeeld stewardess

Reizen met het vliegtuig is zeer populair en er zijn volop banen te vinden als steward, stewardess, cabin crew of cabin attendant. Tijdens jouw zoektocht naar de ideale baan zul je een professioneel steward(ess) cv nodig hebben. Je wordt een flink eind op weg geholpen als je onderstaande tips bekijkt.

Een baan als steward of stewardess betekent op 12000 meter hoogte ervoor zorgen dat het de passagiers in je vliegtuig aan niets ontbreekt. Jij zorgt ervoor dat ze een veilige en goede vlucht hebben. Dit doe je door eerst te controleren of het vliegtuig gereed en schoon voor vertrek is. Daarna laat je alle passagiers aan boord, begroet je ze en begeleid je ze naar hun stoel. Tijdens de vlucht zorg jij dat de veiligheid in acht wordt genomen en dat passagiers bediend worden. Verdere taken zijn:

 • Controleren van boarding passes
 • Omroepen en demonstreren van veiligheidsvoorschriften
 • Voorbereiden en serveren van maaltijden en drankjes
 • Beantwoorden van vragen
 • Bijstaan van zieke passagiers
 • Schoonhouden van de cabine
 • Bieden van hulp in noodsituaties

Personalia

Start je steward of stewardess cv met het noemen van je persoonlijke gegevens. Deze gegevens bestaan uit je naam, je adres, je geboortedatum, je e-mailadres en je telefoonnummer. Als steward of stewardess moet je beschikken over een representatief voorkomen. Het plaatsen van een foto op je curriculum vitae is een uitstekende manier om te tonen dat jij aan de eisen voldoet. De meeste vliegtuigmaatschappijen schrijven namelijk voor dat je geen zichtbare piercings, tatoeages of tandversieringen mag hebben. Kies een foto met een rustige achtergrond en waarop je zakelijke kleding draagt. Soms kan het ook handig zijn om je nationaliteit te vermelden als je gaat solliciteren op een baan in de vliegwereld.

Personalia

Naam: Coretty Danes

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 27 maart 1995

Nationaliteit: Nederlandse

Persoonlijk profiel

Waarschijnlijk lezen toekomstige werkgevers bij vrijwel elke sollicitatie naar de baan van steward of stewardess dat hun passie reizen en mensen is. Wil je echt boven de rest uitsteken? Dan zul je moeten opvallen en dat doe je door een persoonlijk profiel toe te voegen. Je persoonlijk profiel bestaat uit een stukje tekst van een drietal regels waarin je uitlegt wie je bent, hoe je werkt en wat je ambities zijn. Door een originele profielschets te schrijven, nodig je de lezer uit jouw cv verder te lezen.

Persoonlijk profiel

Als stewardess maak ik makkelijk contact en leg ik mensen graag in de watten. En dat altijd gecombineerd met een grote glimlach en een vleugje humor. Ik houd van de onvoorspelbaarheid van mijn vak omdat elke vlucht en elke passagier anders is. Juist dankzij deze onvoorspelbaarheid heb ik mijzelf ontwikkeld tot een flexibel ingestelde alleskunner.

Opleidingen en cursussen

Er zijn verschillende manieren om steward, stewardess of cabin attendant te worden. Je kunt solliciteren op een functie bij een vliegtuigmaatschappij en daarna de door hun aangeboden opleiding te volgen of je volgt bijvoorbeeld een opleiding bij een luchtvaartschool. Wat belangrijk is als je solliciteert op een functie als steward(ess) is dat je minstens over een havo- of mbo-diploma beschikt en het liefst in de hospitality richting, bijvoorbeeld receptioniste, host(ess) of toerisme. Schrijf duidelijk op je cv welke opleiding je hebt genoten en welke relevante cursussen je hebt gevolgd.

Opleidingen

September 2013 – juni 2015, Mbo SRH, Tio, Eindhoven

Cursussen

EHBO – 2016

Franse taal – 2017

Werkervaring

Een van de belangrijkste onderdelen van een baan als steward of stewardess is dat je goed kunt omgaan met klanten. Ook als je nog geen ervaring hebt als cabin attendant is het aan te raden om je cv te vullen met functies waarbij je met klanten hebt gewerkt. Denk aan werken in een winkel, in de bediening of klanten telefonisch te woord staan in een callcenter. Benoem voor elke functie je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden.

Werkervaring

Juli 2015 – heden, Cabin attendant, KLM, Schiphol

Als cabin attendant bij KLM zorg ik ervoor dat alle passagiers een aagename vlucht hebben en dat ze op een veilige wijze aankomen op hun plaats van bestemming. Tijdens het werk probeer ik de passagiers net dat beetje extra te geven door af en toe een kort praatje te houden. Mijn taken bestaan uit:

 • Het verzorgen van de passagiers
 • Het zorgen voor veiligheid aan boord
 • Het zorgen voor uitmuntende gastvrijheid aan boord

Stages

Door je stages te verwerken op je steward of stewardess cv laat je zien dat je al wat praktijkervaring hebt opgedaan. Tijdens je stage breng je je opgedane kennis in praktijk en ontwikkel je communicatieve vaardigheden. Heb je in het buitenland stagegelopen? Dan heb je al kennis gemaakt met andere culturen en je talenkennis verbeterd. Laat duidelijk zien wat je gedaan hebt tijdens je stage en wat je hebt opgestoken.

Stages

September 2014 – maart 2015, Stagiaire cabin attendant, KLM, Schiphol

Als stagiaire cabin attendant heb ik veel praktijkervaring opgedaan en heb ik gevlogen naar verschillende vakantiebestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Daarnaast heb ik veel opgestoken van het werken in wisselende teams. Mijn taken bestonden uit:

 • Serveren van hapjes en drankjes aan passagiers
 • Medeverantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid aan boord
 • Beantwoorden van vragen van passagiers

Vaardigheden en eigenschappen

Net als in alle functies heb je als steward of stewardess ook bepaalde competenties nodig. Uiteraard lees je de vacaturetekst goed door en benoem je de vaardigheden waar de toekomstige werkgever om vraagt. Daarnaast laat je zien over welke vaardigheden jij nog meer beschikt. Dat je over goede communicatieve vaardigheden moet beschikken in de toeristische sector spreekt voor zich. Daarnaast kun je ook laten zien dat je flexibel bent ingesteld en goed weet om te gaan met onvoorziene situaties en dat je bijvoorbeeld beschikt over een positieve instelling en deze graag overbrengt op je collega’s.

Vaardigheden

 • Sterke communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • Leidinggevende kwaliteiten – zeer goed

Eigenschappen

 • Flexibel ingesteld
 • Stressbestendig
 • Inlevingsvermogen
 • Klantgericht

Talenkennis

Ga je werken als cabin attendant of steward(ess) dan moet je naast het Nederlands ook over een goede beheersing van de Engelse taal beschikken. Met een goede talenkennis heb je absoluut een streepje voor, zeker als je naast Nederlands en Engels ook nog een tweede, derde of zelfs vierde vreemde taal spreekt.

Talenkennis

Nederlands – moedertaal

Engels – vloeiend

Duits – vloeiend

Frans - goed

Lay-out van je steward of stewardess cv

Een goede sollicitatie staat of valt met de professionele uitstraling van je curriculum vitae. Je moet niet alleen als persoon beschikken over een representatief uiterlijk, ook je cv dient er picobello uit te zien. Hoe je dit het beste doet? Door gebruik te maken van een goede professionele lay-out. Online zijn veel goede cv-templates te vinden die jouw cv omtoveren tot een aantrekkelijk en professioneel cv.

Maak meteen je eigen steward of stewardess cv!

Delen via:
CV.nl
Redactie
Met praktische tips, marktinzichten en deskundig advies helpt het team van CV.nl werkzoekenden een sterke CV en sollicitatiebrief te schrijven. Zo draagt het team bij aan de volgende stap in een geslaagde carrière.

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken