Maak je CV als projectmanager

Maak in een handomdraai een professioneel CV. Gemakkelijk invullen en direct downloaden. Start met je CV!

CV maken
CV voorbeeld projectmanager of projectleider

Voorbeeld CV projectmanager

Projectmanagers en projectleiders zijn breed inzetbaar en kunnen solliciteren op banen binnen verschillende sectoren. Wel is het hierbij belangrijk om je projectmanagers cv zo specifiek mogelijk te maken en aan te passen op de functie waarop je solliciteert. Laat zien wie je bent, wat je kunt en wat je al bereikt hebt in eerdere functies. 


Als je als projectmanager of projectleider aan de slag gaat, ben je verantwoordelijk voor het plannen, uitvoeren en begeleiden van, de naam zegt het al, projecten. Samen met je projectteam zorg je ervoor dat projecten binnen tijd en budget worden uitgevoerd. De taken van een projectmanager zijn heel divers, maar over het algemeen voert een projectmanager de volgende taken uit:


 • Adviseren en ondersteunen van klanten
 • Prioriteiten stellen
 • Werksessies en projectmeetings organiseren
 • Leidinggeven aan het projectteam
 • Bewaken van het budget
 • Bewaken van deadlines
 • Planningen en begrotingen maken
 • Strategieën ontwikkelen voor projecten
 • Risico’s monitoren
 • Rapportages maken 


Binnen vrijwel iedere organisatie zijn projectmanagers te vinden. Denk aan bedrijven in de commerciële hoek, bij de overheid of non-profitorganisaties.Personalia

Net als elk curriculum vitae begin je ook je projectmanagers cv met je personalia. Vermeld in een overzichtelijk lijstje je naam, je adres, je telefoonnummer, je e-mailadres en je geboortedatum. Zeker in een functie als projectmanager is het noemen van je LinkedIn-profiel bijna een must. Op je online profiel kun je meer informatie en details kwijt dan op je cv en op deze manier vult het elkaar naadloos aan. Zorg er wel voor dat je profiel up-to-date is en dat bijvoorbeeld gewerkte data overeenkomen. Naast je LinkedIn-profiel kun je er ook voor kiezen om een zakelijke foto van jezelf op je curriculum vitae te plaatsen. Let er hierbij wel op dat je een professionele foto met een neutrale achtergrond selecteert. 


Personalia

Naam: Joep de Groot

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 1 oktober 1985

LinkedIn: linkedin.com/joepdegroot

Rijbewijs: B 


Persoonlijk profiel

Projectmanagers worden beoordeeld op hun prestaties. Een mooie binnenkomer bij een recruiter of een toekomstige werkgever is dan ook om behaalde resultaten te verwerken in je persoonlijke profiel. Zo laat je in een paar zinnen zien wie je bent, wat je kunt en hoe je werkt om de beoogde resultaten te behalen. Een zin of drie à vier is voldoende om de aandacht van de lezer te trekken.


Persoonlijk profiel

Als projectmanager heb ik vier jaar ervaring in het begeleiden van complexe projecten met 5+ teamleden. Dankzij mijn klantgerichte aanpak en interpersoonlijke vaardigheden zorg ik ervoor dat alle neuzen dezelfde richting op gaan. Met mijn goed georganiseerde planningen en strategische aanpak breng ik al mijn projecten tot een goed eind, uiteraard binnen tijd en budget.


Opleidingen en cursussen

Er is niet één specifieke opleiding om projectmanager te worden. Wel wordt er vaak gevraagd in vacatures om een academisch werk- en denkniveau. Het is daarom slim om relevante opleidingen te noemen op je cv. Daarnaast zijn er ook tal van cursussen en trainingen die goed zijn om te vermelden. Meestal wordt er namelijk ook gevraagd naar certificaten of kennis van speciale projectmethodieken als Lean Sigma Six, Prince2 of IPMA of Scrum. Je opleiding en cursussen laten zien dat je van wanten weet en vergroten de kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.


Opleidingen

September 2012 – juni 2016 HBO Bedrijfskunde De Haagse Hogeschool, Den Haag  


Cursussen

 • Prince2 Foundation – 2017
 • Prince2 Practitioner – 2018
 • IPMA - 2019 


Werkervaring

In de functie van projectmanager is ervaring belangrijk. Je potentiële baas wil graag weten wat voor soort projecten je hebt gedaan in het verleden. Daarbij wil hij of zij zien dat je in staat bent om projecten succesvol te realiseren en af te ronden. Bedenk wel dat je alleen relevante werkervaring noemt op je projectmanagers cv. Ook is het handig om op te schrijven in welke sectoren of in welk werkveld je werkzaam bent of bent geweest.  


Werkervaring

September 2018 - heden Projectmanager Koning BV, Utrecht  

In de functie van projectmanager bij een organisatie voor huisvesting ben ik verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van complexe huisvestings- en bouwprojecten. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor:

 • De totstandkoming van projectopdrachten en het inschatten van haalbaarheid
 • Het realiseren van projecten binnen de gestelde doelen op gebied van tijd, kwaliteit, budget en risicobeheersing.
 • Het signaleren en bijstellen van knelpunten in de voortgang en realisatie  


Juli 2016 – september 2018 Junior projectmanager techniek Casia, Utrecht  

Als junior projectmanager begeleidde ik een projectteam van 6 personen bij de uitvoering van complexe projecten voor lichtinstallaties voor de zakelijke markt. Mijn taken waren onder andere:

 • Aansturen van 6 monteurs
 • De voortgang van projecten bewaken, risico’s monitoren en problemen oplossen
 • Planningen maken voor de monteurs
 • Budgetbeheer 


Vaardigheden

Vaardigheden en eigenschappen die een projectmanager in huis moet hebben zijn onder andere sterke leidinggevende kwaliteiten, stressbestendigheid en analytisch denken. Je moet beslissingen durven nemen, mensen motiveren en taken durven uitbesteden. Bij projecten draait het om resultaat. Dankzij je analytische eigenschappen kun je uitvoerige plannen maken. En omdat zelden projecten precies volgens plan lopen, moet je ook goed tegen stress kunnen en je makkelijk kunnen aanpassen aan veranderende factoren.


Vaardigheden

 • Leidinggevende kwaliteiten – zeer goed
 • Communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • Scrum – zeer goed
 • IPMA – goed 


Eigenschappen

 • Stressbestendig
 • Analytisch ingesteld
 • Georganiseerd 


Talen

Het is ook handig om je talenkennis te noteren op je projectmanagers cv. Zeker als je solliciteert op een vacature in de bouw, de technische sector of bij een multinational. Vaak zul je werken met klanten en teamleden die geen Nederlands spreken. Communicatie binnen projecten is heel belangrijk, dus een goede beheersing van één of meerdere vreemde talen mag zeker niet ontbreken op je cv. 


Talen

 • Nederlands - moedertaal
 • Engels - vloeiend
 • Duits – goed
 • Spaans - goed 


Lay-out van je projectmanagers cv

Professionaliteit en resultaat zijn twee kernwaarden in een functie als projectmanager. Probeer dit ook door te voeren in de uitstraling van je cv. Zie je cv als project met als eindresultaat een uitnodiging voor een gesprek. Je wilt dat de lezer je curriculum vitae in zijn geheel leest en dit doe je door goed gebruik te maken van koppen, titels en witruimte. Kies daarnaast een professioneel ontworpen lay-out en jouw overzichtelijke cv nodigt uit om gelezen te worden.


Klaar voor een volgende stap in je carrière? Maak nu je eigen projectmanagers cv!

CV voorbeeld personal trainer of fitnessinstructeur

Voorbeeld CV personal trainer

De voeding- en bewegingsbranche is volop in ontwikkeling en mensen worden zich steeds bewuster van hun gezondheid. De baankansen voor personal trainers zijn dan ook prima. Zeker als je bereid bent om...

Lees verder »
CV Google Docs

Een professioneel CV maken met Google Docs

Je hebt een interessante vacature gevonden en nu wil je een cv opstellen om te kunnen solliciteren op de baan. Maar wat als je niet beschikt over een tekstverwerkingsprogramma? Of je hebt werkt altijd...

Lees verder »
CV voorbeeld reisleider of reisbegeleider

Voorbeeld CV reisleider

Hoewel meer en meer mensen ervoor kiezen om zelf hun reis te boeken en te organiseren, zul je met wat zoekwerk nog steeds een leuke baan als reisleider of reisbegeleider vinden. Zowel vacatures in het...

Lees verder »