CV voorbeeld makelaar

CV voorbeeld makelaar

De vastgoedmarkt is relatief gunstig wat betekent dat er voldoende vraag is naar goede makelaars. Om in aanmerking te komen voor een baan als makelaar is het aan te bevelen om een professioneel curriculum vitae op te stellen. Net zoals jij klanten voor je wint, zul je ook potentiële werkgevers moeten overtuigen. Onderstaande tips helpen je bij het schrijven van een overtuigend makelaars cv.

Jouw taak als makelaar is het bemiddelen bij de koop en verkoop of de huur en verhuur van woningen, kantoorpanden en andere onroerende zaken. In feite ben je een tussenpersoon en regel je contracten en afspraken en ben je continu op zoek naar onroerend goed en geschikte kopers of huurders.

Er zijn verschillende soorten makelaars. De aankoopmakelaar helpt mensen bij het vinden van een geschikte woonruimte, verzorgt bezichtigingen, geeft advies en verkoopt het huis. Bij het verkopen van onroerend goed komt een verkoopmakelaar goed van pas. Een verkoopmakelaar beoordeelt het pand en spreekt een verkoopprijs af, daarna zal hij of zij het pand promoten. Dit type makelaar is het contactpunt voor potentiële kopers. Het merendeel van de makelaars voert beide functies uit. Als makelaar werk je via een courtage en ontvang je een bepaald percentage van de koopsom van het pand.

Personalia

Net als op andere cv’s prijkt bovenaan het makelaars cv je personalia. Hierin verwerk je je voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en je geboortedatum. Wellicht gebruik je als makelaar LinkedIn om te netwerken met andere makelaars en potentiële klanten. Dan is het een goed idee om je LinkedIn-profiel te vermelden. In een makelaarsfunctie kom je veel in contact met klanten en is een representatief uiterlijk belangrijk. Dit kun je laten zien door een goede zakelijke foto toe te voegen aan je cv als je aan de slag gaat met een cv maker. Cv’s met foto blijven namelijk langer hangen dan cv’s zonder pasfoto. Een goede zakelijke foto beschikt over een rustige achtergrond, zakelijke kleding en een glimlach op je gezicht.

Personalia

Naam: Rik Bremer

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 10 januari 1992

LinkedIn: www.linkedin.com/rikbremer

Rijbewijs: B

Persoonlijk profiel

Vrijwel elke makelaar geeft aan dat hij of zij het beste advies geeft, de meeste klanten binnenhaalt of de perfecte kandidaat is voor de baan. Onderbouw deze uitspraken in je persoonlijk profiel. Leg in een paar zinnen uit waarom jij het beste advies geeft, hoe je omgaat met klanten en wat je ambities zijn. Juist met dit persoonlijke verhaal kun je de lezer overtuigen om je hele cv te lezen. Een goede profielschets is niet te lang en bestaat doorgaans uit een regel of drie à vier.

Persoonlijk profiel

Ik ben een zeer toegewijde makelaar en begeleide reeds tientallen transacties: van verkoop en aankoop van starterswoningen en appartementen tot woonboerderijen en nieuwbouwprojecten. Dankzij mijn integere en altijd betrokken aanpak bouw ik een sterke vertrouwensband op met de klant.

Opleidingen en cursussen

In feite kan iedereen in Nederland makelaar worden omdat het beroep van makelaar niet beschermd is. Uiteraard betekent dit niet perse dat iedereen die zich makelaar noemt ook expert is in zijn of haar vakgebied. Heb je een opleiding of cursus gevolgd in de makelaardij, dan heb je een grote streep voor op sollicitanten die niet over deze achtergrond beschikken. Benoem je diploma’s en certificaten op je makelaars cv en toon op deze manier jouw expertise.

Opleidingen

September 2010 – juni 2014, Hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij, Hogeschool Rotterdam, Rotterdam

Cursussen

Landelijk vastgoed – 2015

Bedrijfsmatig vastgoed – 2017

Werkervaring

Deel je vakkennis en werkervaring op een concrete en bondige manier met je toekomstige werkgever. Dit houdt in dat je je huidige of vorige functie kort beschrijft en aanvult met cijfers en uitgevoerde taken. Beschik je over weinig werkervaring in de vastgoedbranche? Bedenk dan welke andere relevante werkervaring je kunt benoemen. Heb je bijvoorbeeld gewerkt als winkelverkoper of als accountmanager? De taken die je in deze functies hebt uitgevoerd, komen ook van pas in een baan als makelaar dus zet ze op je cv.

Werkervaring

November 2017 – heden, Woningmakelaar, Van Santiek, Utrecht

In de functie van woningmakelaar houd ik mij bezig met de totale begeleiding van cliënten bij de verkoop of verhuur van woningen in de regio Utrecht. Ik heb meer dan 35 transacties begeleid voor verschillende soorten woningen. Daarnaast bestaan mijn taken uit:

 • Voorbereiden van verkoop- en verhuuradviezen
 • Uitvoeren van onderhandelingen
 • Inplannen van bezichtigingen
 • Ondersteunen bij acquisitietrajecten

September 2014 – Oktober 2017, Junior vastgoedadviseur, Gemeentepas, Utrecht

Als junior vastgoedadviseur werkte ik met een divers vastgoedportefeuille voor een overheidsorganisatie. Mijn taken waren onder andere:

 • Opstellen van huurovereenkomsten
 • Controleren wie de ondertekeningsbevoegde is
 • Correcte plattegronden, algemene bepalingen en andere benodigde bijlagen opvragen
 • Contacten onderhouden met leveranciers
 • Bijdragen aan totstandkoming van vastgoedrapportages

Vaardigheden en eigenschappen

Je vaardigheden en eigenschappen als makelaar zijn een belangrijk onderdeel van je curriculum vitae. Makelaars moeten snel kunnen schakelen en goed zijn in het regelen van verschillende taken binnen een kort tijdbestek. Heb je een goede mensenkennis? Dan kan dit een troef zijn in tijdens het sollicitatieproces. Jouw taak is namelijk om mensen te overtuigen. Ook als je gespecialiseerd bent in bijvoorbeeld taxaties of juist alleen nieuwbouwprojecten kun je dit meenemen in je makelaars cv. Vergeet ook niet je technische kennis van bijvoorbeeld bepaalde software of contentmanagementsystemen voor het toevoegen van huizen op internet.

Vaardigheden

 • Onderhandelingsvaardigheden – zeer goed
 • Realworks – zeer goed
 • Pyber CRM – zeer goed

Eigenschappen

 • Goed in adviseren
 • Betrouwbaar
 • Overtuigingskracht

Talen

Zeker als je werkzaam bent in een internationaal georiënteerde regio, zoals de Randstad of in gebieden met een groot aantal multinationals, is het spreken van andere talen naast het Nederlands een goede aanvulling op je cv. Spreek je naast de Nederlandse taal bijvoorbeeld ook Engels en Spaans? Noteer dit en geef aan in welke mate je de taal spreekt.

Talen

Nederlands – moedertaal

Engels – vloeiend

Spaans – vloeiend

Lay-out van je makelaars cv

Houd bij het opmaken van je cv rekening met de leesbaarheid. Dit houdt in dat het kort en overzichtelijk moet zijn, geen spelfouten mag bevatten en dat je zoveel mogelijk actieve werkwoorden gebruikt zoals ‘bereikte’ en ‘zorgde voor’. Ook de lay-out van je curriculum vitae heeft invloed op het krijgen of niet van een baan. Spendeer je liever geen uren aan het opmaken van je cv of het kiezen van het juiste lettertype? Kies dan voor een sterke en professioneel online cv-template. Eenvoudig om snel je eigen cv de juiste uitstraling te geven.

Maak meteen je eigen makelaars cv!

Delen via:

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken