CV voorbeeld projectmanager
Geschreven door CV.nl, Redactie • Laatst bijgewerkt op 5 februari 2024

CV voorbeeld projectmanager

Projectmanagers en projectleiders zijn breed inzetbaar en kunnen solliciteren op banen binnen verschillende sectoren. Wel is het hierbij belangrijk om je projectmanagers cv zo specifiek mogelijk te maken en aan te passen op de functie waarop je solliciteert. Laat zien wie je bent, wat je kunt en wat je al bereikt hebt in eerdere functies.

Als je als projectmanager of projectleider aan de slag gaat, ben je verantwoordelijk voor het plannen, uitvoeren en begeleiden van, de naam zegt het al, projecten. Samen met je projectteam zorg je ervoor dat projecten binnen tijd en budget worden uitgevoerd. De taken van een projectmanager zijn heel divers, maar over het algemeen voert een projectmanager de volgende taken uit:

 • Adviseren en ondersteunen van klanten
 • Prioriteiten stellen
 • Werksessies en projectmeetings organiseren
 • Leidinggeven aan het projectteam
 • Bewaken van het budget
 • Bewaken van deadlines
 • Planningen en begrotingen maken
 • Strategieën ontwikkelen voor projecten
 • Risico’s monitoren
 • Rapportages maken

Binnen vrijwel iedere organisatie zijn projectmanagers te vinden. Denk aan bedrijven in de commerciële hoek, bij de overheid of non-profitorganisaties.

Personalia

Net als elk curriculum vitae begin je ook je projectmanagers cv met je personalia. Vermeld in een overzichtelijk lijstje je naam, je adres, je telefoonnummer, je e-mailadres en je geboortedatum. Zeker in een functie als projectmanager is het noemen van je LinkedIn-profiel bijna een must. Op je online profiel kun je meer informatie en details kwijt dan op je cv en op deze manier vult het elkaar naadloos aan. Zorg er wel voor dat je profiel up-to-date is en dat bijvoorbeeld gewerkte data overeenkomen. Naast je LinkedIn-profiel kun je er ook voor kiezen om een zakelijke foto van jezelf op je curriculum vitae te plaatsen. Let er hierbij wel op dat je een professionele foto met een neutrale achtergrond selecteert.

Personalia

Naam: Joep de Groot

Adres: Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 1 oktober 1985

LinkedIn: linkedin.com/joepdegroot

Rijbewijs: B

Persoonlijk profiel

Projectmanagers worden beoordeeld op hun prestaties. Een mooie binnenkomer bij een recruiter of een toekomstige werkgever is dan ook om behaalde resultaten te verwerken in je persoonlijk profiel. Zo laat je in een paar zinnen zien wie je bent, wat je kunt en hoe je werkt om de beoogde resultaten te behalen. Een zin of drie à vier is voldoende om de aandacht van de lezer te trekken.

Persoonlijk profiel

Als projectmanager heb ik vier jaar ervaring in het begeleiden van complexe projecten met 5+ teamleden. Dankzij mijn klantgerichte aanpak en interpersoonlijke vaardigheden zorg ik ervoor dat alle neuzen dezelfde richting op gaan. Met mijn goed georganiseerde planningen en strategische aanpak breng ik al mijn projecten tot een goed eind, uiteraard binnen tijd en budget.

Opleidingen en cursussen

Er is niet één specifieke opleiding om projectmanager te worden. Wel wordt er vaak gevraagd in vacatures om een academisch werk- en denkniveau. Het is daarom slim om relevante opleidingen te noemen op je cv. Daarnaast zijn er ook tal van cursussen en trainingen die goed zijn om te vermelden. Meestal wordt er namelijk ook gevraagd naar certificaten of kennis van speciale projectmethodieken als Lean Sigma Six, Prince2 of IPMA of Scrum. Je opleiding en cursussen laten zien dat je van wanten weet en vergroten de kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Opleidingen

September 2012 – juni 2016, HBO Bedrijfskunde, De Haagse Hogeschool, Den Haag

Cursussen

Prince2 Foundation – 2017

Prince2 Practitioner – 2018

IPMA - 2019

Werkervaring

In de functie van projectmanager is ervaring belangrijk. Je potentiële baas wil graag weten wat voor soort projecten je hebt gedaan in het verleden. Daarbij wil hij of zij zien dat je in staat bent om projecten succesvol te realiseren en af te ronden. Bedenk wel dat je alleen relevante werkervaring noemt op je projectmanagers cv. Ook is het handig om op te schrijven in welke sectoren of in welk werkveld je werkzaam bent of bent geweest.

Werkervaring

September 2018 - heden, Projectmanager, Koning BV, Utrecht

In de functie van projectmanager bij een organisatie voor huisvesting ben ik verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van complexe huisvestings- en bouwprojecten. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor:

 • De totstandkoming van projectopdrachten en het inschatten van haalbaarheid
 • Het realiseren van projecten binnen de gestelde doelen op gebied van tijd, kwaliteit, budget en risicobeheersing.
 • Het signaleren en bijstellen van knelpunten in de voortgang en realisatie

Juli 2016 – september 2018, Junior projectmanager techniek, Casia, Utrecht

Als junior projectmanager begeleidde ik een projectteam van 6 personen bij de uitvoering van complexe projecten voor lichtinstallaties voor de zakelijke markt. Mijn taken waren onder andere:

 • Aansturen van 6 monteurs
 • De voortgang van projecten bewaken, risico’s monitoren en problemen oplossen
 • Planningen maken voor de monteurs
 • Budgetbeheer

Vaardigheden

Vaardigheden en eigenschappen die een projectmanager in huis moet hebben zijn onder andere sterke leidinggevende kwaliteiten, stressbestendigheid en analytisch denken. Je moet beslissingen durven nemen, mensen motiveren en taken durven uitbesteden. Bij projecten draait het om resultaat. Dankzij je analytische eigenschappen kun je uitvoerige plannen maken. En omdat zelden projecten precies volgens plan lopen, moet je ook goed tegen stress kunnen en je makkelijk kunnen aanpassen aan veranderende factoren.

Vaardigheden

 • Leidinggevende kwaliteiten – zeer goed
 • Communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • Scrum – zeer goed
 • IPMA – goed

Eigenschappen

 • Stressbestendig
 • Analytisch ingesteld
 • Georganiseerd

Talen

Het is ook handig om je talenkennis te noteren op je projectmanagers cv. Zeker als je solliciteert op een vacature in de bouw, de technische sector of bij een multinational. Vaak zul je werken met klanten en teamleden die geen Nederlands spreken. Communicatie binnen projecten is heel belangrijk, dus een goede beheersing van één of meerdere vreemde talen mag zeker niet ontbreken op je cv.

Talen

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Duits – goed

Spaans - goed

Lay-out van je projectmanagers cv

Professionaliteit en resultaat zijn twee kernwaarden in een functie als projectmanager. Probeer dit ook door te voeren in de uitstraling van je cv. Zie je cv als project met als eindresultaat een uitnodiging voor een gesprek. Je wilt dat de lezer je curriculum vitae in zijn geheel leest en dit doe je door goed gebruik te maken van koppen, titels en witruimte. Kies daarnaast een professioneel ontworpen lay-out en jouw overzichtelijke cv nodigt uit om gelezen te worden.

Klaar voor een volgende stap in je carrière? Maak nu je eigen projectmanagers cv!

Delen via:
CV.nl
Redactie
Met praktische tips, marktinzichten en deskundig advies helpt het team van CV.nl werkzoekenden een sterke CV en sollicitatiebrief te schrijven. Zo draagt het team bij aan de volgende stap in een geslaagde carrière.

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken