Een cv maken voor een vacaturesite of uitzendbureau
Geschreven door CV.nl, Redactie • Laatst bijgewerkt op 5 februari 2024

Een cv maken voor een vacaturesite of uitzendbureau

Een baan vinden gaat allang niet meer alleen via een advertentie in de krant, mond-tot-mondreclame of op de bonnefooi langsgaan bij een bedrijf. Steeds meer organisaties werven nieuw personeel via diverse kanalen zoals vacaturesites en (online) uitzendbureaus. Wil je op deze manier een nieuwe functie vinden, dan is het handig om wat meer achtergrondinformatie te hebben over de werking en wat de beste manier is om een cv te maken voor online vacaturesites en uitzendbureaus.

Een baan vinden via een online vacaturesite of uitzendbureau

Uitzendbureaus kunnen je helpen aan een nieuwe baan. Het uitzendbureau verzamelt namelijk vacatures van bedrijven en matcht die met profielen van kandidaten die op zoek zijn naar een baan.

De werking van een online vacaturesite is op veel punten gelijk aan die van een (online) uitzendbureau met het verschil dat een vacaturesite niet actief op zoek gaat naar de juiste match. Een vacaturedatabank is een verzamelplek van advertenties van zowel bedrijven als kandidaten. Werkzoekenden kunnen reageren op vacatures en bedrijven kunnen snuffelen tussen de profielen die aansluiten op de functie waarvoor ze een geschikte kandidaat zoeken. Ben je geïnteresseerd in een vacature, dan kun je daarop reageren. Is een bedrijf geïnteresseerd in jouw profiel, dan kunnen ze contact met jou opnemen.

Wil je het jezelf makkelijker maken om een nieuwe baan te vinden? Je cv verspreiden op zoveel mogelijk plaatsen is dan een handige zet. Waar je voorheen alleen zelf moest zoeken naar en solliciteren op vacatures, kunnen werkgevers jouw cv vinden in een online database.

Een cv maken voor een vacaturesite of uitzendbureau: zo doe je dat

Wanneer je je cv gaat verspreiden is het slim om aandacht te besteden aan het maken van een goed en professioneel cv. Onderstaande tips zijn specifiek gericht op de belangrijkste vacaturesites en uitzendbureaus in Nederland en helpen je bij het plaatsen van een top cv.

Een cv maken voor Indeed

Op Indeed kun je gratis zoeken naar interessante vacatures in zowel binnen- als buitenland. Ook het aanmaken van een profiel, het plaatsen van je cv en achtergrondinformatie over bedrijven raadplegen, is kosteloos.

Om een cv te maken voor Indeed heb je de keuze uit twee opties: een bestaand cv uploaden of online een nieuw cv aanmaken. Kies je voor de laatste optie dan komt er een vrij summier cv uit rollen met je opleiding, werkervaring en vaardigheden. Naderhand zijn er nog een aantal secties toe te voegen, maar wil je een interessanter cv creëren voor werkgevers dan raden we je aan om een bestaand cv te uploaden.

Een cv maken voor Nationalevacaturebank.nl

Nationale Vacaturebank is een van de populairste carrièresites van Nederland. Je kunt hier banen vinden in alle functiegroepen, branches, opleidingsniveaus en regio’s. Zoeken naar relevante vacatures kan heel gericht en dankzij een vacature-alert ontvang je automatisch nieuwe vacatures in je mailbox.

Het plaatsen van je profiel en het maken van een cv op nationalevacaturebank.nl is gratis. Je begint met het invullen van je contactgegevens en geeft aan in welke functiegroepen en functies je geïnteresseerd bent. Daarna kun je met je cv aan de slag. De volgende onderdelen kunnen worden toegevoegd:

 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Training en certificering
 • Rijbewijs
 • Bestanden

Aangezien het online cv op nationalevacaturebank.nl vrij beperkt is, kun je er ook voor kiezen om een eigen cv toe te voegen aan je profiel door deze te uploaden. Heb je een vacature gevonden waarop je wilt solliciteren dan word je in de meeste gevallen doorgelinkt naar de website van de werkgever. Om te solliciteren heb je dan alsnog een eigen cv nodig. Deze kun je eenvoudig opstellen met de cv-wizard van CV.nl.

Een cv maken voor Werk.nl

Werk.nl is een website van het UWV en de gemeente. Op deze website kun je je inschrijven als werkzoekende om zo op zoek te gaan naar een baan. In drie stappen kun je een cv maken voor werk.nl, hiervoor moet je wel inloggen met DigiD. Bij het doorlopen van de cv-wizard op werk.nl vul je alle verplichte onderdelen in en krijg je tussendoor tips voor het opstellen van je cv. Nadat je hebt aangegeven wat je situatie is, hoe je gevonden en benaderd wilt worden, plaats je je cv op werk.nl. Heb je geen sollicitatieplicht? Vergeet dan niet je cv om de 80 dagen te verlengen.

Een cv maken voor Jobbird

Jobbird geeft aan dat je je gratis en binnen één minuut kunt registeren. Dit doe je door een cv in PDF-formaat te uploaden en je e-mailadres in te vullen. Na het uploaden van je cv scant Jobbird jouw informatie en neemt deze over in hun systeem. Omdat elk cv een andere indeling en opmaak heeft, is het goed mogelijk dat je zelf nog informatie moet toevoegen bij het maken van een cv voor Jobbird. Als je nog geen cv hebt, kun je ook handmatig een cv maken op de website van Jobbird. Op Jobbird kun je de volgende onderdelen toevoegen aan je cv:

Zo kun je de meest belangrijke informatie kwijt in je cv. Het toevoegen van links naar social media, nevenactiviteiten, hobby’s en interesses of het vermelden van stages is niet mogelijk op Jobbird.

Een cv maken voor Randstad

Randstad is een van de bekendste uitzendbureaus van Nederland en je kunt je heel makkelijk online inschrijven. Nadat je je persoonlijke gegevens hebt ingevuld en hebt aangegeven wat voor soort baan je zoekt, kun je een cv maken voor Randstad. Dit kan op twee manieren: handmatig een cv invullen of een cv-bestand uploaden. Bij handmatig een cv maken voor Randstad begin je met je opleidingen en werkervaring. Daarna dien je je account te activeren en kun je je cv verder bewerken. Een cv voor Randstad bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Persoonlijke informatie en pasfoto
 • Opleidingen
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Vervoer & rijbewijzen
 • Taalvaardigheid
 • Cursussen
 • Certificaten
 • Diploma’s

Er is geen mogelijkheid om een persoonlijk profiel toe te voegen waarin je iets meer vertelt over wie je bent, hoe je werkt en wat je ambitie is. Om toch een profielschets te laten zien, kun je een cv uploaden. Dit cv mag maximaal 10MB groot zijn en kan alleen een .doc, .docx, .xls, .xlsx, .rtf of .pdf zijn.

Een cv maken voor Startpeople

Je cv maken voor Startpeople werkt net even anders dan bij de meeste online vacaturebanken en uitzendbureaus. Om jezelf in te schrijven voor arbeidsbemiddeling doe je een open sollicitatie op de website waarna Startpeople contact met je opneemt. Na het invullen van je persoonlijke informatie upload je jouw cv. Je cv mag niet groter zijn dan 3MB en het bestandsformaat is .doc, .docx of .pdf. Heb je nog geen cv of wil je graag een nieuw cv opstellen? Maak dan gebruik van de handige cv-wizard van CV.nl waarmee je op een snelle en eenvoudige manier een cv kan maken voor Startpeople.

Een cv maken voor YoungCapital

YoungCapital is een uitzendbureau met vacatures die zich richten op studenten, starters en young professionals. Een cv maken voor YoungCapital is vrij eenvoudig. Je vult onderdelen in zoals persoonlijke gegevens, opleidingsniveau en talenkennis. Het aantal talen waaruit je kunt kiezen is beperkt. Daarna voeg je je cv toe als .pdf, .doc, .docx of .rtf toe. Als je niet over een cv beschikt, kun je ook je LinkedIn-profiel toevoegen of handmatig je werkervaring toevoegen voor YoungCapital. Om te solliciteren hoef je alleen op ‘Solliciteer direct’ te klikken en jouw sollicitatie wordt direct verstuurd.

Het online cv van YoungCapital bestaat uit een beperkt aantal secties. We raden je dan ook aan om een eigen cv te uploaden.

Een cv maken voor Manpower

Het uitzendbureau Manpower is actief in ruim 80 landen en je kunt hier naast vacatures zoeken je ook laten omscholen. Solliciteren op een vacature op Manpower doe je in drie stappen. Stap 1 is het zoeken naar een interessante vacature. Daarna vul je je persoonsgegevens in en voeg je een motivatie toe. Als laatste upload je je cv en met één klik op de knop verstuur je je sollicitatie. Nadat je hebt gesolliciteerd kun je pas een account aanmaken. Het is dus slim om eerst een professioneel cv te maken waarmee je kunt solliciteren via Manpower.

Een cv maken voor Unique

Op de website van uitzendbureau Unique kun je je gratis inschrijven en zoeken naar vacatures. De werking is hetzelfde als bij Startpeople, beide uitzendbureaus zijn onderdeel van USG People. Je doet een open sollicitatie waarbij je een aantal gegevens moet invullen waaronder persoonlijke informatie en je gewenste functies. Daarna kun je je cv uploaden en je sluit af met je motivatie. Nadat Unique jouw aanmelding heeft ontvangen, nemen ze contact met je op. Let er wel op dat je cv niet groter mag zijn dan 3MB en dat het bestandsformaat .doc, .docx of .pdf is. Uiteraard geldt ook hier: wil je een cv maken voor Unique dan kun je deze heel simpel opstellen aan de hand van de cv-wizard van CV.nl.

Extra tips

Ga je op zoek naar een baan via online vacaturesites of uitzendbureaus, dan raden we je aan om, waar mogelijk, altijd je cv te uploaden en geen gebruik te maken van de ingebouwde cv-generator. Een eigen cv bestaat uit een eigen indeling en een persoonlijke finishing touch waarmee je meer opvalt tussen al die sollicitaties. Houd bij het schrijven van je cv rekening met de volgende punten:

 • Pas je cv aan op de vacature en werk niet met één standaard cv voor alle vacatures
 • Zet de belangrijkste informatie zo hoog mogelijk op je cv en houd deze kort en krachtig
 • Denk eraan om trefwoorden te gebruiken die terug te vinden zijn in de vacaturetekst zodat je cv beter wordt opgepikt door ATS-software
 • Geef je cv een relevante titel en sla hem op als Word- of PDF-document

Wil je op een snelle en eenvoudige manier zelf een professioneel cv maken? Met de handige cv-generator van CV.nl kun je online een of meerdere cv’s maken en downloaden. Het enige wat je nog hoeft te doen is jouw cv uploaden op diverse vacaturesites en websites van uitzendbureaus in je zoektocht naar een nieuwe baan.

Delen via:
CV.nl
Redactie
Met praktische tips, marktinzichten en deskundig advies helpt het team van CV.nl werkzoekenden een sterke CV en sollicitatiebrief te schrijven. Zo draagt het team bij aan de volgende stap in een geslaagde carrière.

Maak het verschil met je CV

Gegevens invullen, professionele template selecteren en direct downloaden.

CV maken